MapR CEO praat Hadoop, IPO mogelijkheden voor 2015

Voor de open-source Hadoop distributie vendor MapR 2014 was een behoorlijk solide jaar.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

De vijf-jaar-oude, San Jose, Californië gevestigde bedrijf bezaaid de 2014 tijdlijn met partnerships, integraties, een nieuwe ronde van de financiering, en een 700 klant mijlpaal – signaleren dat, ondanks de relatieve schaarste aan tech nieuwskoppen, zijn benadering Hadoop is heel de bloeiende big data business.

Net als zijn collega’s Hadoop, namelijk Hortonworks en Cloudera, MapR portefeuille richt zich op de onderneming. Wat stelt MapR apart, echter, is het aanbod van eigen kenmerken afgestemd op specifieke sectoren zoals de financiële dienstverlening, gezondheidszorg en telecommunicatie.

In totaal MapR richt zich op klanten in acht verticale markten, maar volgens CEO John Schroeder, financiële dienstverlening, telecom en Web 2.0 neem de top drie plekken in termen van omzet voor het bedrijf.

Beleggers zijn blijkbaar alle vertrouwen in de industrie-specifieke strategie MapR’s, de kracht van haar portefeuille, en de huidige uitbreiding snelheid van ruim 200 procent. Zijn meest recente financieringsronde in juni, onder leiding van Google Capital, Qualcomm Ventures en Lightspeed Venture Partners, afgesloten met $ 110.000.000.

Vooruitkijkend naar 2015, Schroeder zei een initial public offering is zeker in de kaarten. Natuurlijk was er geen specifieke termijn aangeboden, maar hij zei dat het bedrijf ligt op koers voor een beursgang tegen het einde van volgend jaar. Zijn vertrouwen is ongetwijfeld versterkt door de succesvolle beursgang van collega Hadoop leverancier Hortonworks, waarvoor de activering van het bedrijf geduwd om $ 1100000000.

Hier zijn een paar andere vooruitzichten voor het nieuwe jaar, dat Schroeder en ik besproken in een recent telefoongesprek

Hadoop gaan van partij tot real-time. Schröder zei dat de totale, bedrijven met behulp van Hadoop zijn verbreding van de use cases en niet langer willen ontwerpen op basis van de beperkingen rond voet Hadoop. Dit zal een belangrijke trend in de komende jaren, zei hij, en één dat hij verwacht dat vooral gunstig voor MapR te zijn.

Steeds meer use cases zijn real-time, en dat drijft echt klanten in onze richting.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Gegevens behendigheid en self-service komen om zich te concentreren. In het geval van legacy databases en datawarehouses, is er vaak een stijve structuur die is moeilijk te veranderen in de tijd. Deze stijfheid enigszins voortgezet Hadoop, zoals de manier waarop klanten moest een applicatie om te gebruiken maken. Maar met de opmars van diensten zoals Apache Drill, analisten kan gaan in en beginnen met dashboarding zonder dat het bouwen van een app. Schroeder zei behendigheid helpt de tijd om de waarde van de data, en de toekomst, zal die waarde aandacht leiden tot verdere innovaties in de ruimte.

Initial big data projecten gericht op de opslag van gegevens over een doel bronnen. In plaats van de nadruk op de hoeveelheid gegevens die wordt beheerd, zullen organisaties hun focus in de richting van meetgegevens agility te verplaatsen. “Als voor self-service, Schroeder zei bedrijven zullen aangetrokken in zijn richting, omdat het” versnelt organisaties in hun vermogen om nieuwe gegevensbronnen en benutten inspelen op kansen en bedreigingen.

Fading hype. In 2014, werd Hadoop gevierd met een wildgroei van applicaties, gereedschappen en onderdelen, zei Schroeder. Maar kom 2015, zal de markt zich concentreren op de verschillen op verschillende platforms, zal de hype weg naar de werkelijkheid te geven, en klanten zullen erachter te komen welke producten daadwerkelijk zakelijke resultaten te leveren.

“Hadoop is in te gaan op het dieptepunt van experimenten. De looptijd is hoog genoeg nu dat de klanten zijn minder gevoelig voor de war raken door de leverancier claims en zich te concentreren op de echt essentiële eisen. Het kan worden gezien als een negatieve trend, maar het is goed waar je bent het zien van early majority adoptie van nieuwe technologie. ”

Hadoop-leveranciers te consolideren. Consolidatie in de tech-industrie is onvermijdelijk, en gezien de schommelingen in de legacy Hadoop investeringen, het is een logische veronderstelling om hetzelfde verwachten als het gaat om big data. Die het consolidatieproces, Schröder gezegd, het besef dat ondanks Hadoop open source fundamenten, vereist een aanzienlijke technische investeringen van de kant van de provider.

Sommige bekeken onrechte Hadoop als een commoditized product, maar ze wist niet dat het vereist een enorme hoeveelheid van innovatie. Hadoop adoptie wereldwijd en op schaal is veel verder dan alle andere gegevens platform slechts 10 jaar na de eerste concept. Hadoop is in de innovatie fase zodat verkopers ten onrechte de vaststelling van ‘Red Hat voor Hadoop’ strategieën zijn al op de markt verlaten, met name Intel, en al snel EMC Pivotal.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen