IT als profit center versus kostenplaats: State of the argument

Maar er is niet te ontkennen dat IT gravitas heeft verloren in veel bedrijven: waar het ooit werd beschouwd als een belangrijke business enabler bij organisaties voor het eerst werden steeds geautomatiseerd, het is nu vooral gezien als een noodzakelijke, maar dure post in de begroting.

Het probleem, zoals veel bedrijven en IT-afdelingen hebben het gelede, gebeurt er wanneer het wordt gezien als een kostenpost in plaats van een profit center. Met andere woorden, het wordt gezien als iets dat is een last voor het bedrijfsleven in plaats van een katalysator die de organisatie in de richting van haar grotere doelen lanceert.

Een deel van dat kan worden opgelost door een betere communicatie – door de CIO zijn een betere cheerleader voor de overwinningen die IT helpt in te schakelen. Maar meer van het moet over IT verandert de manier waarop zij actief is.

De slimste IT-afdelingen hebben nulpunt in op onderhoudskosten versus investeringen in innovatie als de manier om meer waarde te brengen en perceptie te veranderen. Zodra ze begonnen met het meten van, velen van hen besefte dat ze besteden 70-80 procent van hun IT-budget onderhouden van bestaande applicaties en infrastructuur, die zeer weinig om te helpen de organisatie nieuwe richtingen voor de toekomst te streven naar links. Geen wonder dat velen van hen werden gezien als een dure last die moest goed worden beheerd.

Dat is de grote reden waarom offshoring, outsourcing en cloud computing werd favoriete instrumenten van bedrijven en IT-afdelingen. Ze maakten onderhoudskosten meer voorspelbaar en gemakkelijker te meten en te beheren. Het argument was dat door dat te doen en het krijgen van die kosten onder controle, kan de IT-afdeling veel meer van haar inspanningen gericht op het verkennen van nieuwe leveranciers en producten, het upgraden van de software, en op zoek naar nieuwe oplossingen die het bedrijf geld kan besparen, haasje-concurrenten, of breken in nieuwe markten.

Natuurlijk, de realiteit is dat offshoring, outsourcing, en zelfs de cloud kan soms bemoeilijken en vertragen bedrijfsprocessen en kan zelfs duurder dan een goed beheerde interne oplossing. Dus, het is allemaal over het doen van uw due diligence te achterhalen van de werkelijke kosten en vervolgens eerlijk over wat uw IT-afdeling goed kunnen doen en wat beter aan externe dienstverleners.

De druk blijft bouwen voor IT om zijn bestaan ​​te rechtvaardigen. Het is niet genoeg om alleen dingen draaiende te houden. De IT-afdelingen die zich uitsluitend richten op die zal blijven krijgen hun begrotingen geperst totdat het veroorzaakt pijn aan de business, en dan zullen de kosten normaliseren. Nieuw geld om te investeren te krijgen, moet laten zien dat het effectief kan houden onderhoudskosten onder controle en dat het verstandig beslissingen kunnen nemen bij het kiezen van leveranciers en producten die op lange termijn waarde toe te voegen aan het bedrijf.

Dat is waar we toch bezig bent. Dit alles zal klinken elementaire aan de IT-afdelingen die goed worden uitgevoerd en zijn te denken als dit al jaren. Maar de toekomst blijft ongelijk verdeeld in dat verband (zoals William Gibson zou zeggen). Alle IT-afdelingen, ongeacht de omvang van het bedrijf, kan deze principes te nemen en toe te passen op de manier waarop zij denken over, categoriseren, en besteden hun IT-budgetten.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Door ijverigheid

De kosten te beheersen en te kopen slimme