Intel mounts handheld chip uitdaging

De chipmaking reus heeft al een kleine maar stevige positie in de markt voor mobiele apparaat. Zijn StrongARM processor is in het hart van beide handhelds met behulp van Pocket PC-besturingssysteem van Microsoft – Compaq Computer’s iPaq en Hewlett-Packard Jornada – en is in verschillende mobiele telefoons en Web-surfen apparaten.

Intel heeft geprobeerd om een ​​meer serieuze uitdaging tegen de huidige marktleider Motorola, waarvan de Dragonball-processor wordt gevonden in ongeveer 75 procent van de handheld computers monteren.

StrongARM is een familie van processors die specifiek zijn gericht op handheld apparaten. Digital Equipment en Advanced RISC Machines – nu bekend als ARM Holdings – in eerste instantie ontwikkeld StrongARM, maar in 1997, Intel verwierf de chip, samen met Digital Equipment Hudson, Mass, chipmaking plant in een octrooi pak schikking met het bedrijf..

Intel’s StrongARM chips bieden handheld makers met genoeg paardenkracht om multimedia-applicaties, zoals het afspelen van gedownloade audio en video, die analisten geloven zal de volgende grens voor handhelds te pakken.

Verschillende handheld fabrikanten zijn al in de rij en het plegen van Intel niet alleen voor zijn chips, maar ook de marketing spier.

Op maandag, Intel zei dat Sharp een StrongARM processor te gebruiken in haar aankomende handheld, die het Linux-besturingssysteem zal gebruiken. Sharp wilde geen commentaar geven, anders dan te zeggen dat de definitieve specs zal in het najaar bekend worden gemaakt.

Bovendien wordt verwacht dat een Acer StrongARM processor in haar komende handheld, waarbij het Palm besturingssysteem gebruiken.

Motorola is in bepaalde dreigt zichzelf vinden met een aantal stevige concurrentie voor de eerste keer en dat kan erger worden als Palm schip sprongen “, zegt IDC-analist Alex Slawsby.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Motorola’s troef is dat het telt No. 1 handheld maker Palm als klant. Echter, heeft Palm aangekondigd dat het zijn producten zal de overgang naar ARM-gebaseerde technologieën. Palm heeft niet publiekelijk bekend gemaakt welke ARM-gebaseerde chip zal gebruiken, maar bronnen zeggen dat het bedrijf is ten gunste van Intel’s StrongARM processor.

Op hetzelfde moment, Motorola is van plan om ARM processorkern intregrate in toekomstige Dragonball chips om de multimedia-functies te behandelen in de komende Palm OS-gebaseerde apparaten.

Echter, is Intel ook van plan een update van zijn eigen. De Santa Clara, Californië op basis van chipmaker zal StrongARM dit jaar updaten met de volgende generatie processors voor handheld apparaten genaamd XScale.

XScale-processoren zullen naar verwachting hogere kloksnelheden te bereiken met minder energie dan StrongARM processors. Huidige StrongARM processors draaien in de 200MHz bereik. Intel heeft niet aangekondigd kloksnelheden voor de XScale-processoren, maar het bedrijf heeft aangetoond op 1GHz.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt