Rapport: Toshiba dalingen bod op Elpida

Toshiba is naar verluidt te trekken zijn bod voor failliete Japanse chipmaker Elpida, na gesprekken van gezamenlijk bod met potentiële partners, waaronder Zuid-Koreaanse SK Hynix – tot stilstand gekomen.

Onder vermelding van niet-geïdentificeerde bronnen dicht bij de gesprekken, Reuters meldde dinsdag dat Toshiba besloten om de tweede ronde van de inschrijvingsprocedure gepland af te sluiten deze vrijdag na de mislukte besprekingen.

Reuters, daarbij verwijzend naar een bron dicht bij SK Hynix, zei dat hoewel het bedrijf was door Toshiba is benaderd voor een gezamenlijk bod, heeft de eerste gesprekken niet leiden tot serieuze onderhandelingen.

Toshiba zou bevestigen noch ontkennen of het was terug te trekken uit het biedingsproces, terwijl SK Hynix weigerde te bevestigen als het werd bieden op zijn eigen, volgens het rapport.

Met Toshiba uit de race over te nemen Elpida, it “gewist het veld” voor de buitenlandse bedrijven die overblijven – SK Hynix, de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders Micron Technology, en private equity firma TPG Capital uit de VS en Hony hoofdstad van China, bronnen vertelde Reuters.

Reuters merkt op dat Toshiba de terugtrekking een opluchting voor haar beleggers, die het bod op Elpida, ‘s werelds nummer 3 maker van dynamic random access memory (DRAM) chips ondervraagd zal zijn, aangezien Toshiba zelf zijn Amerikaanse DRAM faciliteiten verkocht aan meer dan tien jaar geleden Micron in 2001.

In het artikel, Makoto Kikuchi, CEO van Myojo Asset Management, merkte op dat de DRAM-chips vooral werden gebruikt in pc’s die zijn gezien zendingen en verkoop duik temidden van mobiele proliferatie apparaat. “Het is beter voor Toshiba zich te concentreren op zijn bloeiende NAND flash-geheugen,” zei hij.

NAND chips worden veel gebruikt in smartphones en tablets.

Elpida faillissement in februari na vijf rechte kwartalen van verliezen en kon niet haar schulden van ¥ 448.000.000.000 (US $ 5500000000) in stand te houden. Het later geschrapt van de Tokyo Stock Exchange in maart.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen