OpenDaylight SDN opent de gordijnen op de eerste release

Na enkele; maanden van inspanning, OpenDaylight, is klaar voor zonsopgang. “De OpenDaylight gemeenschap is het ontwikkelen van een SDN-architectuur die een breed scala aan protocollen ondersteunt en kan snel evolueren in de richting SDN gaat, niet gebaseerd op doeleinden één leverancier”, zegt David Meyer, de OpenDaylight Project technisch voorzitter Stuurgroep, in een verklaring .

Meyer vervolgde: “Als een open-source project OpenDaylight een kerncomponent binnen een SDN architectuur kan zijn, waardoor de gebruiker de controle. De gemeenschap werkt aan verdere verfijning van de Service Abstraction Layer om een ​​efficiënte toepassing API die over een brede collectie van het netwerk van apparaten kunnen worden gebruikt leveren, zodat we een best-of-breed platform dat zal helpen gebruikers van alle strepen realiseren van de belofte van kan leveren SDN. ”

Concreet zal OpenDaylight Waterstof onder meer nieuwe en bestaande protocollen, zoals Open vSwitch Database Management Protocol (OVSDB), OpenFlow 1.3.0, Border Gateway Protocol (BGP) en Path Computation Element Protocol (PCEP).

Naast het omarmen van wat er voor komt, zal Hydrogen ook meerdere methoden voor netwerk-virtualisatie en de eerste twee toepassingen die de kenmerken van OpenDaylight benutten: Affinity Metadata dienst om te helpen bij het beleid en het beheer van Defense4All voor Distributed Denial of Service (DDoS) Bescherming van de aanval.

Om OpenDaylight meer cloud-vriendelijker te maken, zal het onder andere een OpenStack Neutron, virtueel netwerk OpenStack’s, plug-in en de Open vSwitch Database project beheer mogelijk van binnenuit OpenStack.

Het is indrukwekkend genoeg om al deze technologieën bij elkaar te krijgen. Nog beter, het, Linux Foundation, die OpenDaylight toezicht houdt, heeft de SDN bevoegdheden werken met elkaar onderhouden. In Waterstof, Cisco, ConteXtream, Ericsson, IBM, Industrial Technology Research Institute (ITRI), NEC, het Pantheon, Plexxi en Radware allemaal samengewerkt.

Zoals Inder Gopal, Raad van Bestuur Voorzitter OpenDaylight en IBM VP voor netwerken ontwikkelen, zei in een verklaring, “OpenDaylight heeft grote vooruitgang geboekt in de richting van zijn doel van het versnellen van een gemeenschappelijk platform SDN. Als de netwerk-industrie evolueert naar een software-defined wereld zien we open source ontwikkeling en het ontwerp methodologie als de drijvende kracht voor de moderne architecturen. ”

Wil je zien hoe het eruit zal zien? Het project zal pronken met waterstof bij OpenDaylight Mini-Summits op de CloudOpen conferenties op 18 september 2013 in New Orleans en op 22 oktober 2013 in Edinburgh Schotland.

Als je een programmeur bent en je wilt werken aan OpenDaylight SDN nemen, het project is meer dan blij om u te verwelkomen.

 verhalen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

OpenDaylight Software-Defined Networking Codebase samenkomen; The Linux Foundation verenigt-Software Defined Networking bevoegdheden; Software gedefinieerd netwerken: hype of hoop?

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia