Open Knowledge Foundation lanceert Australian hoofdstuk

De Open Knowledge Foundation (OKF) is een Australische hoofdstuk gelanceerd om te pleiten voor een betere toegang van het publiek tot gegevens die door overheden, bedrijven en onderzoekers.

De organisatie, opgericht in 2004, streeft naar beter bestuur, cultuur, onderzoek, en de economie te bevorderen door middel van een betere toegang, herverdeling, hergebruik, en de openheid van informatie.

Sprekend op de website over de grondgedachte achter de lancering van een Australische hoofdstuk OKF mede-oprichter dr Rufus Pollock zei dat een lokale open data gemeenschap is vereist om voor overheden en bedrijven worden overgehaald om hun gegevens te openen.

De echte hoop is dat de hoofdstukken die zijn opgestart geworden leiders, en de gemeenschappen die zij bouwen centraal in de open kennis en open data bewegingen in hun land te worden, waardoor informatie opengesteld te krijgen, “zei hij.” Ook, dat ze doen dingen met die gegevens – maak apps en inzichten – en mensen bij elkaar te brengen.

Pollock vergeleek de opkomst van de open data beweging om de milieubeweging vier decennia geleden, en voerde aan dat de kwestie van open data als mainstream een ​​probleem binnen de politiek zou worden als het milieu is geworden.

Ik denk dat we echt zien het begin van een tijdperk, “zei hij.” Net zoals we zagen de opkomst van de milieubeweging in de jaren 1970 … we zijn aan het begin van de open beweging voor het informatietijdperk. We werken in het hart van de kennismaatschappij open te zetten.

Volgens Pollock, worden de voordelen van de openstelling van de gegevens over de overheid, het bedrijfsleven en de wetenschap al gerealiseerd, zoals te zien in het in kaart brengen van het menselijk genoom en in nieuwe instrumenten, zoals Waar wordt mijn geld naartoe, die een analyse en visualisatie biedt van informatie over de Britse publieke uitgaven.

In de wereld van het bedrijfsleven, is te verwachten dat geopend databases op alles van tarieven voor mobiele telefonie om voedsel product ingrediënten om bijwerkingen van medicijnen zouden worden gemaakt en gedeeld, zei Pollock.

Als u bij Nestle, je al af te drukken op de zijkant van voedselpakketten, “zei hij.” Waarom kun je die gegevens ter beschikking te stellen? Uw bedrijf is niet in de verkoop van gegevens, is het in iets anders te verkopen. Het vrijgeven van deze informatie is goed voor het bedrijfsleven, goed voor het vertrouwen, en goed voor de consument.

In een reactie op de belemmeringen voor grotere openheid van gegevens, Pollock zei dat de Australische staat en federale overheden vooruitgang hebben gemaakt, maar de enorme omvang van de beschikbare gegevens en de verplichting om zich ter beschikking betekenen maken middelen zijn er nog uitdagingen die moeten worden overwonnen.

Het zou kunnen zijn eenvoudige dingen zoals de vraag of de begroting in machine leesbare vorm … tot aan de grenzen voor de komende verkiezingen, “zei hij.” De kiescommissie heeft electorale grenzen op data.gov.au gepubliceerd, maar ze zijn van de verkiezing van 2010, omdat ze niet in de buurt hebben gekregen om te publiceren dat in een open, machine-leesbare vorm.

In de commerciële sector, Pollock erkend dat veel bedrijven hun data te zien als commercieel waardevolle, en terughoudend om openlijk te delen dat het zou zijn. Echter, betoogde hij dat bedrijven steeds meer beseffen dat de commerciële waarde van de gegevens is in de goederen en diensten gemaakt met behulp van die gegevens, niet in de gegevens zelf.

Data is een platform, geen handelswaar, “zei hij.” De manier om geld te verdienen van data is om op te bouwen, niet verkopen. U verkoopt goederen en je bouwt op platforms, en dat is een goed model.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Ik denk dat zelfs bedrijven zoals Bloomberg, die waardevolle gegevens die duur te krijgen heeft, begint te bewegen in de business van de verkoop van diensten opgebouwd rond de data, niet alleen de gegevens zelf.

Ook zijn een aantal bedrijven nu het maken van “ernstige bucks” off diensten gemaakt met behulp van de gegevens die beschikbaar zijn in de vrije wereld kaart, OpenStreetMap, zei Dr Pollock.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen