Noord-Korea ontkent hacken Zuiden kernenergie operator

Noord-Korea heeft weerlegd beschuldigingen zij betrokken was bij een recente golf van cyberaanvallen tegen kernenergie exploitant van Zuid-Korea, veeleisende Seoul bewijs om zijn aantijgingen terug te produceren.

Ontslaan suggesties hij betrokken was bij de aanslagen, Noord-Korea zei dat dergelijke beschuldigingen waren “een verzonnen samenzwering tegen het communistische land” en riep op tot Seoul om bewijs te leveren voor het passeren van de schuld naar Pyongyang.

Zuid-Korea is blindelings proberen om de recente hacken van zijn kerncentrales te koppelen aan ons, “zei Rodong Sinmun, de krant die worden aangedreven door de Partij van Korea uitspraak Arbeiders van het Noorden.” Het is een totaal ongegrond verzinsel.

De Seoul administratie en vervolging ambtenaren onderzoeken de cyberaanvallen, en hebben niet uitgesloten betrokkenheid van Noord-Korea, meldde Yonhap, eraan toevoegend dat een verdachte werd geïdentificeerd te hebben gebruikt meerdere IP-adressen afkomstig uit China.

Korea Hydro CEO Cho Seok vertelde lokale verslaggevers zijn netwerk nog steeds beveiligd en het hacken incidenten had geen invloed op haar activiteiten. Emergency teams hebben ook op stand-by gezet om eventuele aanvallen te pakken.

Noord-Korea eerder ontkende elke betrokkenheid bij de aanval op Sony Pictures, hoewel het prees de inbreuk op de beveiliging als een “goede daad”.

De cyberaanval op de Amerikaanse filmstudio vorige maand teruggebracht haar systemen en lekte gevoelige gegevens inclusief e-mail en vertrouwelijke memo’s. De hackers zei dat de aanval werd gelanceerd in protest van een film, “The Interview”, die een fictief verhaal over twee journalisten aangeworven te vermoorden Kim Jong Un, de leider van Noord-Korea beschikt.

De Amerikaanse Federal Bureau of Investigation had gewezen naar Pyongyang als de hoofdverdachte in de cyberaanval, zegt dat het was “genoeg informatie om te concluderen” de betrokkenheid van Noord-Korea.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer