NBN Co kranen Silcar, Dienst Stroom voor fiber onderhoud

Dienst Stroom en Silcar hebben opgepikt contacten ter waarde van AU $ 142.000.000 aan de National Broadband Network (NBN) glasvezelnetwerk te behouden en te installeren dozen buiten de lokalen aan huizen aan te sluiten op het netwerk.

De contracten vereisen dat de bedrijven om glasvezelkabel te installeren vanaf de ‘lokalen verbinding device “, die in een premisse is gevallen tijdens de NBN de roll-out, en op een netwerk tot beëindiging apparaat dat klanten dan hun routers kan verbinding maken om verbinding te maken met de NBN. Zowel de Dienst Stroom en Silcar wordt verwacht dat de service en het verhelpen van storingen te bieden, en zal verantwoordelijk zijn voor het herstel van beschadigde vezels in het geval van een ongeval of een natuurramp zijn. Ze zullen ook worden verplicht om nieuwe vezel te installeren als het netwerk zich ontwikkelt of nieuwe onderverdelingen worden gemaakt.

Dienst streamen verantwoordelijk voor het onderhoud in Victoria, West-Australië, de Northern Territory en South Australia zal zijn. De twee jaar contract ter waarde van AU $ 64.000.000.

Silcar heeft opgepikt het werk in Queensland, New South Wales en de ACT, in een twee-jarig contract ter waarde van AU $ 78.000.000. Het bedrijf, werd aangegaan in juni 2011, om het glasvezelnetwerk in die staten en het grondgebied te bouwen, in een deal ter waarde van maximaal AU $ 380.000.000.

Transfield Services en Syntheo, waarvan de bouw contracten in de andere landen en gebieden beveiligd, werden niet gecontracteerd voor het onderhoud van het netwerk.

Beide contracten met Silcar en service streamen staan ​​open voor worden verlengd met een maximum van twee extra jaren.

NBN Co’s Head of Operations Steve Christian zei dat de contracten banen zouden stimuleren in het hele land.

“Ze stimuleren potentieel vooruitzichten op een baan voor technici en installateurs, niet alleen met de grote aannemers. Wij verwachten dat deze bedrijven zullen grote mogelijkheden voor regionale onderaannemers te genereren, ook als high-speed breedband beschikbaar is in de plaatselijke gemeenschap”, Christian zei in een verklaring .

Oorspronkelijk NBN Co had gepland over het verkrijgen van toestemming van de bewoners voor het installeren van glasvezel op elke premisse passeert, maar sinds de release van de; herziene ondernemingsplan, heeft het bedrijf besloten dat, om te bezuinigen op de kosten, het zal de uitrol van de lokalen verbinding apparaat buiten de gebouwen van het volk, en dan vallen in het netwerk tot beëindiging van het apparaat op locatie bij een klant een service.

In juni, werd gemeld, dat Silcar niet zou inschrijving voor de toekomstige bouw contracten met NBN Co als gevolg van vertragingen met zijn bestaande contract. Deze claim werd ontkend door zowel NBN Co en Silcar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data