Microsoft’s Skype voor Windows 8 te lanceren 26 oktober

Na screen-shot tease na screen-shot tease, het was gewoon een kwestie van wanneer, niet “indien” Microsoft zou een versie van Skype op maat voor Windows 8. En vandaag, 22 oktober vrij te geven, is de dag waarop Microsoft is het opheffen van de gordijn op de nieuwe klant te wijten 26 oktober.

Skype is van plan door te gaan met gebruikers een multiplatform-ervaring. Verwacht meer verbeteringen op andere dan Windows 8 en Windows Phone 8 te blijven platforms;. Er is nog steeds geen openbare tijdschema met betrekking tot wanneer Skype volledig geïntegreerd en federatieve met Lync zal zijn. Maar het komt. “Maar verwacht meer mobiele-specifieke, mobiele-eerst van ons te zien, de toekomst,” zei Snyder;. Skype is van plan om veel tips en how-to content om gebruikers te helpen erachter te komen hoe om te profiteren van Windows 8- specifieke kenmerken met Skype. Deze zullen variëren van dingen als “wat zijn toast? ‘ naar “hoe je Skype op uw slot scherm gebracht;. Skype is gericht op gebruikers krijgen om Skype te laten draaien op hun machines en de hele dag gebruik maken van een praatje als de eerste plek waar ze gaan wanneer ze zich aanmelden.

Skype voor Windows 8 zal worden in de Windows Store op 26 oktober, de dag dat Windows 8 en de ARM-gebaseerde broer of zus, Windows RT, zijn over het algemeen beschikbaar zijn. Skype voor Windows 8 zal ook worden voorgeïnstalleerd op ‘de top 12 van Windows OEM’s’ machines ‘, zei Skype ambtenaren. Het zal niet worden voorgeïnstalleerd op Surface RT-apparaten, in plaats daarvan, zal het in de Windows Store voor Surface RT, omdat Skype de interne deadline cut-off voor pre-installatie niet helemaal heeft gemaakt. (Voor het geval er enige twijfel of verwarring, deze nieuwe Skype-app zal draaien op zowel Windows 8 en Windows RT.)

Skype voor Windows 8 werd opnieuw architected van de grond af, zei Derek Snyder, hoofd van Mobile Marketing bij Skype. (Voordat hij bij Skype, Snyder was Executive Communications Manager & Technical Advisor voor Windows Phone.) Herinner die verhalen over Skype af te stappen van een pure peer-to-peer (P2P) -model, om meer van een hybride model? Dat is precies wat er is gebeurd.

Deze nieuwe versie van Windows is een ramp. Ervaren gebruikers kunnen niet wachten om de UI te vervangen, en bedrijven zijn te vermijden als de pest. Ik heb het natuurlijk over Windows XP. Ach, hoe snel we vergeten.

Op de back-end, in de maanden na Microsoft’s overname van Skype werd afgerond, het duo is het verplaatsen van Skype aan de Windows Messenger infrastructuur te gebruiken. De opslag van foto’s, video en andere Skype-inhoud wordt nu gebeurt op Windows Azure.

Op de langere termijn, Skype zeer waarschijnlijk zal vervangen Messenger op een dag. Er is geen openbaar tijdschema over wanneer dat zal gebeuren, maar Skype onlangs begonnen met het testen van nieuwe Windows en Mac beta releases die, waarmee gebruikers aan te melden met behulp van hun Windows Live ID (Microsoft-account), zodat ze kunnen verzenden en instant messages ontvangen en zien aanwezigheid informatie van de gebruikers van Messenger.

Aan de voorkant heeft de gebruikersinterface in Skype voor Winows 8 gereviseerd, dus het heeft een ware Metro / betegeld look en feel. (De Skype-team maakt gebruik van “moderne” om te verwijzen naar deze look, maar dat is niet de officiële Microsoft vervangende term voor de Metro UI.) De Windows 8-versie van Skype is minder Facebook-centric, Snyder zei dat, hoewel Facebook-integratie is nog steeds een kenmerk.

Skype voor Windows 8 maakt gebruik van alle gebruikelijke Windows 8 functies, zoals “snapping” zo Skype side-by-side met een andere app kan draaien; integratie met Bing waardoor het zoeken en vereniging binnen Skype, en loopt op de achtergrond in een laag -power-consumptie, maar always-on-modus.

Andere interessante weetjes over waar Skype gaat met Windows 8

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Er is een video over op “The Big Blog” site Skype’s tonen Skype voor Windows 8 in actie.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’