Microsoft kranen India’s ontluikende startup cultuur

India heeft een transformatie in de afgelopen jaren, waar jonge techneuten vers van de universiteit als de ervaren IT-professionals nu op zoek zijn naar een nieuwe weg gezien – ondernemerschap.

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Microsoft is een tech marktspeler die heeft stapte uit om mentorschap en andere hulpmiddelen voor aanverwante bieden. De Amerikaanse software gigant op 23 mei kondigde Microsoft Accelerator voor Windows Azure, een vier maanden durend programma voor het hosten van 10 vroeg stadium startups en helpen bij het opbouwen Indiase bedrijven. Het omvat een state-of-the-art faciliteit verspreid over 8.300 vierkante voet in Bangalore kantoor van Microsoft. De faciliteit is gebaseerd op de nieuwste concept van gedeelde werkruimten, ontworpen om open samenwerking, creatief denken en innovatie te bevorderen.

Iets meer dan een maand sinds de lancering, Microsoft India ontving meer dan 200 aanvragen van een vroeg stadium startups met ideeën omvat e-commerce, gezondheidszorg, onderwijs, digitale media, het bedrijfsleven, cloud-infrastructuur en mobiel.

. Na een strenge screening proces, Microsoft op 26 juli kondigde de definitieve lijst van 11 – een meer van de oorspronkelijke 10 bedoeld. S. Somasegar, corporate vice-president van ontwikkelaar divisie van Microsoft, vlogen op van Redmond de aftrap voor de couveuse naast Amit Chatterjee, directeur van onderzoek en ontwikkeling bij Microsoft India.

Vanaf 3 september zal de geselecteerde startups een vier maanden deep-immersie-programma onder leiding van een netwerk van meer dan 60 mentoren van Microsoft en de industrie, met inbegrip van invloedrijke zakelijke leiders, venture capitalists en business angel investeerders te ondergaan.

In een interview met de website, Chatterjee zei dat hij was gefascineerd door het aantal en de breedte van de ontvangen aanvragen, eraan toevoegend dat het programma gericht op een hoge betrokkenheid en impactvolle mentorschap te bieden.

Op de vraag of het initiatief kan worden opgeschaald volgend jaar in termen van het aantal startups, hij verwierp het idee als dit zou streven naar een hoge betrokkenheid mentorschap programma. Elke groei zou in plaats daarvan waarschijnlijk in de vorm van het uitvoeren van de regeling twee of drie keer in een jaar om meer startups inwijden, merkte hij op.

Het nemen van startups naar “the next level”, één van de geselecteerde startups is amplify.me, een social media platform gebouwd om tv-kijkers in staat te stellen directe feedback aan media huizen te bieden. Zijn mede-oprichter praal B.S, die een ex-medewerker van Yahoo, zei dat het bedrijf is gericht op het tv-kijken te verbeteren.

De reden waarom wij aangevraagd voor dit programma was omdat we vonden dat we hadden een geweldige tweede-screen product gemaakt, en die nodig zijn begeleiding en mentorschap om het te nemen naar het volgende niveau, “zei praal.” Aan de geselecteerde is validatie hebben we een sterk team en solide business case. Dit is een geweldig begin en we hopen het beste gebruik van deze gelegenheid gebruik om een ​​world-class product stevig op te bouwen te maken.

Debabrata Bagchi, oprichter van Sparsha Learning Technologies, zei: “Met wereldklasse mentoren, de toegang tot geweldige technologie en de best mogelijke infrastructuur bij de hand, zijn we op zoek te creëren en uit te voeren op een strategie om Sparsha de producten haasje op een internationaal podium.” Ook een startup in het kader van het Accelerator programma gekozen, Sparsha gericht op het leren door middel van innovatieve en boeiende methoden mogelijk te maken.

Somasegar zei: India’s startup cultuur is in een opkomende fase en het zou een paar jaar duren voordat het land ziet doorbraak; producten haalbaar voor overname, door grote IT-bedrijven, zoals Yammer of Foursquare.

Het zijn spannende tijden in de wereldwijde software-industrie – we zien het begin van een nieuwe manier van ontwerpen van applicaties aangedreven door cloud, internet en mobiel, “zei hij.” India is altijd een van de vroegste adopters van opkomende technologieën geweest. Innovatie wordt hier tot bloei en in het hart van het ligt een zeer sterke startup cultuur.

Abhishek Baxi is een freelance IT-schrijver gevestigd in India.

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven