Microsoft investeert in onderzeese kabels om datacenters te sluiten in het Verenigd Koninkrijk, Azië

Microsoft op maandag kondigde een reeks van partnerschappen die uit te breiden op de investeringen van het bedrijf in onderzeese glasvezelkabels, die Microsoft is van plan om te gebruiken om haar wereldwijde datacenters te verbinden.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Microsoft zegt dat het gaat over glasvezel providers Hibernia en Aqua Comms geslagen voor twee kabels die Noord-Amerika zal verbinden met het Verenigd Koninkrijk en Ierland via de Atlantische Oceaan. De kabels zullen reizen door Halifax, Canada, Ballinspittle, Ierland en Brean, Verenigd Koninkrijk.

Een Aziatische route via de Stille Oceaan is ook in de werken. Microsoft zegt dat het heeft een consortium met China Mobile, China Telecom, China Unicom, Chunghwa Telecom, KT Corporation te bouwen The New Cross Pacific Cable Network (hierboven afgebeeld), die samen zal verbinden Hillsboro, Oregon met China, Zuid-Korea, Taiwan en ingevoerd Japan. Als onderdeel van het consortium deal, zal Microsoft haar eerste fysieke landing station in de Verenigde Staten op te bouwen.

De investeringen zijn de laatste in negen maanden push Microsoft om haar netwerk van onderwater glasvezel, waarbij de tech reus wil gebruiken om haar groeiende portfolio van cloud-diensten, zoals Azure en Office 365. Microsoft ondersteunen zegt dat de onderzeese kabels zal helpen bij het uitbreiden om gegevens te leveren bij hogere snelheden en meer plaatsen in de wereld.

Maar misschien nog belangrijker is, de nieuwe kabels zal helpen Microsoft gelijke tred houden met haar concurrenten als cloud kosten blijven dalen. Facebook en Google hebben al geïnvesteerd in onderzeese kabels naar Azië.

“Als we kijken naar de toekomst met deze investeringen, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten zullen zien dat Microsoft trekt samen alle componenten die nodig zijn om haar cloud-diensten de meest betrouwbare, toegankelijke en veilige,” David Crowley, Microsoft’s managing director van de netwerk-enablement, schreef in een blogpost.

“De concurrentie in de cloud en de infrastructuur ruimte blijft op te warmen. Maar het is niet een strijd die alleen zal worden gewonnen op enkel wolk of infrastructuur, maar in plaats daarvan op holistische innovatie en het leveren van waarde aan klanten uit de ‘zee naar de hemel’.”

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’