Media krijgt een voorproefje van haar eigen deeg

In de vroege jaren 1990, Bruce Springsteen zong een lied 57 Channels (And Nothin ‘On). Destijds, gebruikte ik om vraag me af hoe dat mogelijk is. Kabel-TV had net zijn intrede in India en we hadden zo veel om naar te kijken.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

In de loop der jaren, ik kon betrekking hebben op het lied nog veel meer, vooral als ik de kanalen zou surfen naar nieuws. Met 24 met 7 nieuwszenders spelen dezelfde beelden over en weer, en schrille ankers herhalen van hetzelfde een miljoen keer, voor mij, het bekijken van het nieuws van TV werd verwant aan zelfkwelling.

Ik zou liever krijg mijn nieuws van het internet of de krant. Maar dan, dat is mijn probleem met televisie (die ik liever meer te gebruiken voor entertainment) geweest.

De gedrukte media was geen benijdenswaardige locatie. Het is onder constante druk op de kosten. Het was heel gebruikelijk om te horen redacteuren vertellen hun correspondenten zacht te gaan op een bepaald bedrijf, opdat zij hun reclame van de publicatie ervan in te trekken. Het leek niet meer dan logisch voor sommige publicaties redactionele ruimte te verkopen aan beroemdheden, bedrijven en andere organisaties (hoewel ik weet niet zeker hoe het kwalificeert de definitie van nieuws).

Aan de ene kant, de meeste media huizen moedigde de verkoop van nieuws ruimte, aan de andere kant, journalisten begonnen de nadruk meer op “exclusives” en steek operaties om meer lezers en oogballen te krijgen. De beschikbaarheid van spy-camera’s hielp hen steken te voeren.

Gisteren, vooraanstaande zakenman en het Congres MP Naveen Jindal vrijgegeven beelden van een “reverse steek”, uitgevoerd door zijn bedrijf op twee Zee Nieuws en Zee Zaken journalisten. Zee werd geleerd te zijn uitvoeren negatieve verhalen op Jindal in de Coalgate (Indische kolen toewijzing oplichterij).

Jindal vermeende de Zee journalisten eiste INR 1 miljard (US $ 18,7 miljoen) de begroting van zijn bedrijf voor reclame met hun nieuws kanalen in ruil voor het stoppen van negatieve berichtgeving over hem in de toewijzing van kolen oplichterij. Jindal gebruikt verborgen camera beelden van de Zee journalisten vast te leggen. Hij verdeelde de ‘angel’ video en transcripties aan journalisten aanwezig bij de persconferentie.

“Ze dreigden te blijven uitzenden lasterlijk materiaal als we niet de betalingen deed,” zei Jindal tijdens een persconferentie afgelopen donderdag.

Ondertussen Zee heeft Jindal’s sting afgewezen. “Wij veroordelen en volledig de cd geproduceerd door Jindal te weigeren. Wij zien dit als een opzettelijke poging om belasteren en in diskrediet te brengen met ons,” Zee News zei in een verklaring.

Jindal heeft een FIR (First Information Report) ingediend bij de Delhi politie, evenals een geval van afpersing. De zaak is sub-judice en het zou oneerlijk zijn om iedereen opzij te nemen aan een blog als deze.

Maar naar mijn mening, Jindal heeft een dienst aan de Fourth Estate gedaan (zelfs als zijn banden worden gesleuteld, zoals wordt beweerd door de Zee). Hij heeft Indiase media onder de scanner te zetten. Het genereren van inkomsten en nieuws mag niet worden verwisseld. Men hoopt dat er meer debat over dit onderwerp.

Hopelijk zal er enige angst voor de “spy-cam” de volgende keer dat een schrijver probeert iets als dit. En hopelijk zal er meer “nieuws” op de 57 kanalen, zelfs als dat betekent dat we een beetje meer betalen om dat nieuws te krijgen.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken