Mastercard voor het gerecht met behulp van selfies als authenticatie

MasterCard-gebruikers kunnen binnenkort in staat zijn om te betalen voor online aankopen met hun gezicht of vinger, met de betalingen gigant om te beginnen experimenteren met gezichts-scan technologie en vingerafdruk identificatie in een poging om digitale fraude te elimineren.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Volgens een rapport van CNNMoney, zal MasterCard een pilot te starten met 500 deelnemers in de komende paar maanden de tijd om de infrastructuur om aankopen te keuren zonder de noodzaak om een ​​wachtwoord in te voeren te ontwikkelen.

MasterCard SecureCode telt momenteel een dienst die klanten nodig heeft om een ​​wachtwoord in te voeren bij de kassa in een poging om te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik van creditcards bij het online winkelen. Terwijl de biometrische herkenning technologie is de volgende stap in uw gemak, het vereist nog steeds een authenticatie procedure.

Met het oog op de komende functie te gebruiken, zullen klanten nodig zijn om het MasterCard-app op hun telefoon downloaden, en, ooit een online aankoop bij de kassa stadium zal de app via een verzoek te vragen om toestemming voor betaling wordt ingediend duwen.

Volgens het rapport, zal autorisatie worden uitgevoerd via één van twee manieren. De eerste is de herkenning van vingerafdrukken, waarbij gebruikers hun identiteit te verifiëren door hun apparaat aan te raken, de tweede methode, gezichtsherkenning, zien gebruikers staren op de camera, terwijl hun gezicht wordt in kaart gebracht. Naar verluidt, knippert tijdens het gebruik van uw betaling selfie wordt voorkomen dat een dief van het simpelweg met een foto up te doen alsof ze je.

“De nieuwe generatie, die is in selfies … Ik denk dat ze het cool vinden. Ze zullen het te omarmen,” MasterCard president van enterprise veiligheid Ajay Bhalla gezegd.

Het rapport zegt MasterCard zal een afbeelding van een vinger of gezicht niet op te slaan, met de betaling gigantische beweren dat ze in staat om een ​​gezicht met de informatie die het opslaat te reconstrueren.

Eerder dit jaar, MasterCard aangekondigd dat het zou worden ramping up haar cybersecurity inspanningen voor online en mobiele transacties, investeren meer dan $ 20 miljoen in cybersecurity-gerelateerde technologie. Het bedrijf sprak over zijn plannen om een ​​pilot-biometrische authenticatie-programma met in Californië gevestigde First Tech Federal Credit Union draaien, met de nadruk op gezichts- en spraakherkenning en vingerafdruk matching-aankopen van de klant goed te keuren.

Net vorige maand, MasterCard zei dat het zou worden uitbreiding van tokenisatie steun aan private-label creditcards en e-commerce handelaars, waardoor bedrijven om mobiele betalingen via Pay Apple, Android Pay accepteren, en zowat elke app van derden betalingen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld