Malware link naar vliegtuigongeluk onovertuigend

-update Hoewel malware werd onlangs geïdentificeerd als een bijdragende factor in een Spanair-ongeluk twee jaar geleden, is het nog te vroeg om definitieve conclusies of paniek over mogelijke verbanden om cyberterrorisme te trekken, security experts zeggen.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Een Spaanse krant dat de centrale computer van de luchtvaartmaatschappij was besmet met Trojaanse paarden ten tijde van de ramp, waardoor een niet-vlag technische storingen. Spanair vlucht’s JK 5022, die werd gezegd te hebben gehaald met flappen en lamellen op zijn vleugels ingetrokken, crashte kort na het opstijgen het doden van 154 mensen.

Beoordeling door onafhankelijke onderzoekers vliegtuigongeluk aangegeven dat naast menselijk toezicht, het falen van het systeem signaleringen van de problemen leiden tot de tragische incident.

Paul Ducklin, Sophos ‘hoofd van technologie voor de regio Azië-Pacific, vertelde de website van Asia per e-mail interview, dit is misschien wel de eerste geval van malware wordt genoemd in verband met een vliegtuigcrash. Echter, in hoeverre de besmetting heeft bijgedragen aan de crash is “nog niet duidelijk” als meer details van het onderzoek worden pas in december, Ducklin gewezen.

Terwijl er onrust van de burgers kan worden over hoe veilig vliegtuigen en luchtvaartmaatschappijen systemen zijn in de nasleep van het rapport, zei dat hij de vervoerders en reizigers moet niet overdreven bezorgd over de rol van cyberterrorisme of cyberoorlog zijn.

“Het woord ‘cyberoorlog’ is op een kavel van lippen de laatste tijd … dus alles wat malware zou kunnen binden en, door de vereniging, cyberwarfare in het gebied van de civiele luchtvaart klinkt alsof het de moeite waard zorgen te maken over,” zei hij.

Toch malware was niet de directe oorzaak van de crash als geen van avionica van het vliegtuig of de in-flight control systemen in gevaar waren van malware, Ducklin zei, en merkt het een geval van een infectie versterking van het gebrek aan procedures die anders zouden moeten nemen was verminderde de kans op een ongeval.

Hij voegde eraan toe: “Elke poging om dit verhaal met vraagstukken van terrorisme en sabotage verbinding zou, naar mijn mening, zijn over de top.”

Mikko Hyppönen, Chief Research kantoor bij F-Secure, ook opgemerkt in een blogpost dat de malware niet was geïdentificeerd en dus het was niet doorslaggevend om te bepalen hoe belangrijk haar rol was in de crash.

Onder verwijzing naar de Slammer en Blaster wormen, Hypponen opgemerkt zijn er voorbeelden van problemen met de computer invloed op real-world luchtvervoer infrastructuur geweest.

Slammer, zei hij, veroorzaakt ernstige overbelasting van het netwerk die hebben geleid tot, onder andere kwesties, de vertraging van air-traffic control systemen op vele internationale luchthavens. Ook wanneer Blaster geslagen, sommige luchtvaartmaatschappijen werden gedwongen om te vluchten als gevolg van problemen met het systeem te annuleren.

Echter, de malware niet ontworpen om de infrastructuur verlamde, wees hij erop.

Hoewel het systeem problemen veroorzaakt door Slammer en Blaster waren echt groot, waren alleen de bijproducten van de wormen, ‘legde Hypponen.’ De wormen alleen geprobeerd propageren zij niet bedoeld om kritische systemen beïnvloeden. Het was de massale netwerkverkeer veroorzaakt door de wormen die alleen normale operaties verstoord.

Toch Sophos zei de Spanair incident dient als een goede herinnering dat malware kan ernstige gevolgen hebben.

“De volgende keer dat iemand probeert om u te overtuigen dat de mensen die malware te schrijven zijn niet echt bezig iemand een ernstig letsel – onthoud dit geval,” Graham Cluley, senior technisch consultant bij Sophos, zei in een blogpost.

Inspelen op de website van Azië vragen over hoe het beschermt tegen malware, een Singapore Airlines woordvoerder zei dat het bedrijf neemt “alle maatregelen” om ervoor te zorgen de systemen van de hoogste normen.

We gecertificeerde software door original equipment manufacturers, die zijn getest en goedgekeurd geleverd gebruik alleen “, zei ze in een e-mail.” Als onderdeel van het certificeringsproces, vliegtuigfabrikanten ook ontwerp codes die firewalls te nemen aan boord van vliegtuigen systemen vast te stellen.

Meer dan bij Jetstar Airways, de begroting luchtvaartmaatschappij zorgt voor computerapparatuur gebruikt voor luchtvaartuigen, reserveringen en passagiers check-in zijn stand-alone systemen zonder verbinding met het internet, en beschermd met anti-malware software. Een woordvoerder van het bedrijf gedeeld in een e-mail dat de medewerkers die toegang hebben tot het internet zal het verkeer zijn omgeleid via een server die filtert schadelijke websites te aarden.

In elk van onze implementatie van technologie, IT-beveiliging is een onderdeel van het proces dat gaat naar de uiteindelijke implementatie in plaats van als een bijzaak, “voegde ze eraan toe.” We voeren regelmatig beoordelingen en business continuity [planning] om ervoor te zorgen dat back-up systemen en processen doordacht in het onwaarschijnlijke geval dat al deze preventieve maatregelen moeten falen.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen