Linux zal de belangrijkste besturingssysteem van de 21e eeuw auto’s

Linux is niet alleen uitvoeren van uw servers en via Android, uw telefoons. Het loopt ook uw auto. Natuurlijk, niemand heeft ooit een auto voor zijn besturingssysteem gekocht. Maar Linux is al het voeden van de infotainment, heads-up display en verbonden auto 4G en Wi-Fi systemen voor dergelijke grote autofabrikanten als Toyota, Nissan, en Jaguar Land Rover en Linux is op weg naar Ford, Mazda, Mitsubishi en Subaru auto.

Alle Linux en open-source auto software inspanningen zijn nu verenigd onder de Automotive Grade Linux project.

Software bedrijven zijn ook krijgen in deze internetsite van mobiele dingen act. Movimento, Oracle, Qualcomm, Texas Instruments, UIEvolution en VeriSilicon hebben alle j oined het project Automotive Grade Linux (AGL). De AGL is een samenwerkingsverband open-source project gewijd aan het creëren van een gemeenschappelijke, Linux-gebaseerde software stack van de aangesloten auto.

Microsoft’s partnerships met de wil van Volvo en Harman benadrukken hoe het bedrijf is gericht op de auto infotainment strategie af te stemmen met de focus op de cloud en de productiviteit.

“AGL heeft een enorme groei in het afgelopen jaar als de vraag naar de aangesloten autotechniek en infotainment snel toenemen gezien”, aldus Dan Cauchy, van de Linux Foundation General Manager van Automotive, in een verklaring.

Cauchy vervolgde: “Ons ledenbestand is niet alleen groeit snel, maar het is ook diversifiëren over verschillende zakelijke belangen, van halfgeleiders en in het voertuig software om ivd en aangesloten cloud services. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de aangesloten auto revolutie heeft grote gevolgen over vele zuilen in de sector. ”

Deze bedrijven hebben zich na de recente aankondiging van een nieuwe AGL Unified Code Base (UCB) AGL’s. Deze nieuwe Linux-distributie is gebaseerd op AGL en twee andere auto open-source projecten: Tizen en de GENIVI Alliance. UCB is een tweede-generatie auto Linux. Het werd gebouwd vanaf de grond opgebouwd om automotive specifieke toepassingen aan te pakken. Het behandelt navigatie, communicatie, veiligheid, beveiliging en infotainment functionaliteit

De auto-industrie heeft behoefte aan een standaard open besturingssysteem en kader voor autofabrikanten en leveranciers in staat om snel te brengen smartphone-achtige mogelijkheden om de auto, “zei Cauchy.” Deze nieuwe distributie integreert de beste componenten uit AGL, Tizen, GENIVI en verwante open-source code in een enkel AGL Unified code Base, waardoor de auto-makers om een ​​gemeenschappelijk platform voor snelle innovatie benutten. De AGL UCB verdeling zal een grote rol bij de goedkeuring van Linux-gebaseerde systemen te spelen voor alle functies in het voertuig.

Hij heeft gelijk. Sinds de release in januari 2016 hebben vier autobedrijven en tien nieuwe software bedrijven toegetreden AGL. Esso, nu Exxon, maakte de reclameslogan, “Zet een tijger in je tank!” beroemd. Ik betwijfel of “Zet een pinguïn onder uw motorkap” ooit uitgegroeid tot een bekende, maar dat is precies wat er gebeurt. Linux is goed op weg om de belangrijkste besturingssysteem van de 21e eeuw auto’s.

 verhalen

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Het jaar van de Linux auto? Tesla accelereert ras in de richting van open-source auto’s, de open-source auto

Lees dit

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s