Jack Straw wint begeerde Menace Award

Minister van Binnenlandse Zaken Jack Straw schepte een levenslange Cybersnoop award van burgerrechten groepen maandag voor zijn rol bij de uitvoering van de nieuwe Internet surveillance wetten in Groot-Brittannië.

Aan de Big Brother Awards, een jaarlijkse ceremonie om naam en schaamte het land de ergste overtreders privacy, gehouden in Londen maandag, ex-MI5-agent en de overheid klokkenluider David Shayler gepresenteerd prijs Straw’s.

Straw kreeg de twijfelachtige eer van de Lifetime Menace Award voor uitlokking van de verordening van de onderzoeksbevoegdheden (RIP) Act, die de politie en de inlichtingendiensten bevoegdheden om internetgebruikers aftappen in Groot-Brittannië geeft. Privacy advocaten hebben de wet bekritiseerd voor het geven van de politie unfettered bevoegdheden af ​​te luisteren op het publiek.

Nu zou men kunnen stellen dat Groot-Brittannië is een van de belangrijkste surveillance landen in de wereld en je kunt traceren dat overtreding meteen terug naar Jack Straw, “zei Simon Davies, directeur van Privacy International, co-host van het evenement.

Het is onlangs tevens gebleken dat de overheid inlichtingendiensten hopen op het internet browsen en e-mailverkeer van alle burgers die teruggaat jaar verzamelen.

De regering heeft haar Internet afluisteren plannen gerechtvaardigd door te wijzen op cijfers over de escalerende probleem van cybercriminaliteit.

Shayler vertelde de website News in een besloten vergadering dat het moeilijk was om te zien hoe deze plannen kon worden gerechtvaardigd voor misdaadbestrijding of het behoud van de nationale veiligheid. Geconfronteerd met de vervolging voor het breken van de wet Official Secrets door de onthulling van de details van de controversiële geheime dienst activiteiten, Shayler betoogde dat de Britse regering inbreuk maakt meer en meer op de rechten van burgers. Hij pleit voor meer bescherming van de persoonlijke levenssfeer.

Wanneer de Human Rights Act eerder dit jaar in de Britse wetgeving werd gebracht, dacht ik dat zou een soort van verschil te maken, “zei hij.” Persoonlijk denk ik niet dat het heeft. Ik denk niet dat het niet ver genoeg gaan. Ik denk dat de mensen van dit land nodig heeft om over te gaan van het zijn onderwerpen aan de burgers in een democratie waarin onze rechten naar behoren worden beschermd.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Ze kunnen je zien … Lees meer over het hoe en waarom in Surveillance, een van de website Nieuws Special

Heb uw zeggen direct, en te zien wat anderen hebben gezegd. Klik op de TalkBack-knop en ga naar de website News forum.

Laat het de redactie weten wat u denkt in de postkamer. En lees wat anderen hebben gezegd.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen