India vindt biz beroep in groene IT

Bedrijven in India hebben een holistische benadering van het probleem van de IT-energieverspilling te lossen, een beweging die te lijden heeft gehad van losstaande ‘green computing producten en vertrouwde op een beroep op de sociale geweten aangenomen.

De ‘green computing klimaat anders was drie jaar geleden, toen Madhavan Srinivasan en Baskar Subramanium opgericht adviesbureau, gQuotient. Hun altruïstische doelen om de uitstoot van koolstof via power-efficiënte IT-producten te verminderen niet resoneren met klanten die niet konden veroorloven om groen te zijn.

Srinivasan zei: “Ieder van hen vond het idee van een bedrijf gericht op groene IT of green computing, maar ze waren niet zeker dat er genoeg geld te verdienen in dat, want het was nog steeds een sociaal proces … iets leuk om liever hebben dan noodzakelijk. ”

Het bedrijf keerde terug naar de tekentafel.

Het waargenomen CIO’s niet konden energie die wordt gebruikt door IT-apparatuur en de bijkomende kosten te meten, evenals de ondersteuning van apparaten zoals airconditioning en UPSes (uninterruptible power supplies). De oprichters realiseerde de markt benodigde software om het energieverbruik te meten en te identificeren gebieden van verspilling waar nieuwe technologieën totale uitgaven elektriciteit zou kunnen verminderen.

Er is een groot gat in de manier waarop ze begrepen groene IT van economische zin, omdat ze de gegevens niet wist, “zei Srinivasan.” Toen we het gebruik ervan te meten, komen we terug met een dashboard en zeggen: ‘dit is het gebruik patroon , dit is het soort van het energieverbruik en de gegevens die je hebt, dit komt omdat de servers niet volledig worden benut en omdat de servers zijn onder of boven geprovisioneerd.

Dus je moet komen met een consolidatiestrategie – gebruik maken van virtualisatie en uiteindelijk verhuizen naar cloud – dus uw ecologische voetafdruk verminderd over een periode van tijd.

gQuotient belooft om te snijden energierekening met maximaal 20 procent, zei hij, eraan toevoegend dat dit model werd gevalideerd door haar 15 klanten, die dit boekjaar bijdragen US $ 1.000.000 diensten inkomsten. Hij schat het bedrijf zal $ 3.000.000 omzet bereiken US $ 2.000.000 en de VS volgend jaar, en is van plan om uit te breiden buiten India naar de Verenigde Staten, Azië-Pacific en het Midden-Oosten.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

India heeft geluisterd naar de ‘green computing mantra als de slechte beschikbaarheid van elektriciteit duwt de kosten. De sociale uitkeringen zijn slechts een secundaire zorg.

Srinivasan zei: “We kijken naar het als twee kanten van de medaille:.. Je de coin flip en je hebt hoofden, de andere kant heb je staarten In zekere zin, zullen de kosten groen en soms rijden, groen zal kosten rijden ook”

Letting groene aandrijving kosten; IBM India’s chief scientist voor nanotechnologie, Kota Murali, ook waargenomen een soortgelijke verandering in de markt. Hij ontwerpt processors, maar 18 maanden geleden stapte terug van zijn dagelijkse werk aan de “gouden driehoek ‘van’ green computing ‘na te streven: verhoging van computerkracht, lager gebruik van elektriciteit, en neemt hernieuwbare energiebronnen.

Targeting technologie grootste energie dader -, data centers, – Murali ontwikkelde een op zonne-energie datacenter model dat drie technologische ontwikkelingen gecombineerd: efficiënte zonnepanelen, hoog-voltage DC processors en waterkoeling. De DC-naar-DC conversie bespaart ongeveer 10 procent van het vermogen.

Een van de grootste oorzaken van elektriciteit verspilling in de compute cyclus is de DC (gelijkstroom) AC (wisselstroom) conversieproces. De IBM wetenschapper ontworpen processors die bediend met behulp van high-voltage DC, waardoor de conversie tussenpersoon.

Bovendien konden zonne-energie, die van nature produceert DC, direct worden verpompt naar de processors.

Murali verminderde ook de totale hoeveelheid energie die nodig is om processors en servers te koelen door de uitvoering van waterkoeling-technologie direct op de printplaat.

Het resultaat is een mind-blowing, zei hij.

Dit binnenkort-to-be-ingevulde demo-model bij Bangalore kantoor van IBM zal bijna 30 teraflops genereren met behulp van een zonne-paneel array verspreid over een 6.000 vierkante voet (sq ft) op het dak met 50kW genereert.

Dit is potentieel spel veranderen, omdat je in staat om een ​​hoge dichtheid van compute lopen bent, “zei Murali.” Je kan mogelijk een volledig off-grid-oplossing in de toekomst. “Deze technieken condenseren een traditionele 5.000 sq ft datacenter en verbruiken 480MW van de macht in een enkel rack.

“Een datacenter we over vijf jaar geleden, die zoiets als 100 teraflops van computerkracht doet gebouwd is nu een paar honderd vierkante voet van de ruimte en verbruikt ongeveer 170kW,” merkte hij op.

Putting green op het platteland van India, in het platteland van India, hebben nieuwe energie distributiemodellen hernieuwbare geholpen telco’s vast te stellen van de technologie-infrastructuur om nieuwe diensten te verlenen.

OMC Vermogen bouwt macht hernieuwbare energie-installaties naast mobiele torens, en 50 procent van de energie wordt geleverd aan de lokale rurale gemeenschappen die voorheen niet konden toegang tot de gecentraliseerde elektriciteitsnet.

4G uitrol, volgens OMC Vermogen CEO Anil Raj, die zei dat telco’s vereisen datacenters op afstand te verwerken en cache inhoud; de planten zullen volgend jaar te ondersteunen.

Met de mobiele netwerken architecturen, zul je meer gedistribueerde servers zien en er zal een micro datacenter co-gelegen met elke mobiele telefoon torens zijn “, zei Raj.” Je moet veel van de inhoud vooral de cache wanneer inhoud moves van spraak naar data.

“De telco operators gaan migreren van de huidige gecentraliseerde elektriciteitsnet architectuur tot een gedistribueerd model,” voegde hij eraan toe.

in het noorden van India uitval;; Volgens Murali, hebben ‘green computing producten fragmentarisch geweest, maar de energiecrisis, zoals de recente massa’s mensen de verwachtingen van het gebruik van en de toegang tot elektriciteit shockeren.

“Je moet de efficiëntie in elk aspect bouwen. Transistors, chips, servers en het datacenter Als u extreem hoog-efficiënte servers te bouwen en hebben een zeer slecht ontwerp van uw voeding in uw datacenter, het heeft geen zin voor mij, ” hij legde uit.

Zoals de energiecrisis erger, ik denk dat mensen nodig hebben om na te denken over deze innovatieve technologieën en tot nu toe, het is fragmentarisch geweest.

Deze storingen zijn een les voor mensen om te beseffen hoe slecht het kan krijgen. Ik denk dat dit zal alleen rijden in de richting mensen het creëren van energie-efficiënte en duurzame energie-producerende oplossingen.

Mahesh Sharma is een freelance IT-schrijver gevestigd in Australië.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent