HP webOS geopend maken, is het gewoon de verlenging van het einde?

HP eerder dit jaar doodde de Pre en TouchPad webOS-apparaten en vervolgens linksaf de toekomst van webOS later te bepalen. Vandaag zijn ze een persbericht (PreCentral.net heeft een kopie) aankondigen dat ze gaan source webOS te openen, waarschijnlijk omdat ze niet willen geen geld meer in een dode platform te zetten en kon een koper te vinden. Ik veronderstel dat de resterende webOS ontwikkelaars zullen komen met een aantal interessante ideeën te installeren op oudere hardware, maar voorstellen dat dit verlengt alleen de dood wandeling voor webOS.

Zo goed als webOS is, kan het niet concurreren met iOS, Android en Windows Phone vandaag en ik weet niet waarom ontwikkelaars inspanningen op het platform zou besteden. Als consumenten horen open source en kijken naar de steun achter het platform, is het waarschijnlijk dat ze zullen verwachten ook gratis apps en niet te trappelen om te veel te betalen voor alles zijn. Er zijn nog steeds actief Apple Newton gemeenschappen en zeer actief Linux degenen, maar is er echt een markt voor deze in de mobiele ruimte? Ik vraag me af of HP alleen het platform moet hebben gedood, maar dan zouden we waarschijnlijk de weinige webOS ontwikkelaars nog steeds rond schreeuwen moord en brand hebben gehad.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand