Hedge fund CEO wil Sony te breken biz eenheden

Een Amerikaanse hedge fund miljardair heeft opgeroepen tot het uiteenvallen van Sony, in een poging om de focus op de elektronica-afdeling te scherpen.

De oproep op dinsdag kwam van Daniel Loeb, oprichter en CEO van hedge fund derde punt, bekend om verdringen Yahoo’s voormalig CEO Scott Thompson en stroperij; Marissa Mayer van Google om het bedrijf te runnen, de New York Times gemeld, daarbij verwijzend naar mensen die bekend zijn met de materie .

Sony’s entertainment arm bevat een van de grootste filmstudio’s in Hollywood en een van de grootste platenmaatschappijen ter wereld.

Loeb signaleerde ook dat hij een stoel aan boord Sony’s zouden accepteren. Het hedge fund heeft stilletjes vergaard een belang van ongeveer 6,5 procent in Sony, waardoor het een van de grootste aandeelhouders van de vennootschap, merkte NYT.

De hedge fund CEO had naar verluidt overgevlogen naar Tokyo in het weekend voor drie dagen van de vergaderingen met ambtenaren, toezichthouders en senior executives Sony, de mensen geïnformeerd met de materie, vertelde de New York Times. Hij heeft ook de hand een brief overhandigd op dinsdag tot CEO van het bedrijf Kazuo Hirai, die zijn turnaround inspanningen geprezen, maar vroeg om meer, volgens de NYT.

“Terwijl Third Point ondersteunt uw agenda voor verandering, wij geloven ook dat om te slagen, Sony moet richten,” Loeb schreef in de brief, beoordeeld door de NYT. De belegger gelooft spinnen uit een deel van de entertainment business Sony aandeelhouders zou kunnen leiden tot hogere winstmarges, terwijl het helpen om de kern elektronica zaken te doen herleven.

Volgens Loeb in de brief, hoewel de entertainment divisie goed voor meer dan 40 procent van de ondernemingswaarde van het bedrijf, het moest discipline om de winstmarges te verhogen. Loeb schat een gedeeltelijke spin-off van de entertainment business zou kunnen stimuleren Sony’s koers van het aandeel met maar liefst 60 procent.

Het moet ook rekening houden met de verkoop van haar 60 procent belang in, Sony Financial, die goed waren voor een groot deel van de winst van het bedrijf laatste kwartaal. De eenheid, die levensverzekeringen grotendeels verkoopt, heeft onroerend goed bezit en belangen in andere bedrijven, de bronnen gezegd. Loeb zal naar verwachting ook Sony’s elektronica divisie betogen moeten meer kosten te snijden door, zich te concentreren op een paar kernproducten.

Hirai is ingesteld op een presentatie over het bedrijf ommezwaai plan volgende week te maken. Sony meldde zijn; eerste jaarlijkse winst in vijf jaar vorige week, maar had de mijlpaal grotendeels te wijten aan de verzwakking yen en een aantal bezuinigingen, waaronder zakelijke consolidatie en de bereikt; verkoop van haar Amerikaanse hoofdkantoor gebouw.

In reactie hierop heeft Sony zei dat de entertainment bedrijven belangrijk om haar groeistrategie waren en “niet te koop”, een Sony-woordvoerder vertelde Reuters in een afzonderlijk verslag.

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Loeb: Sony moeten concentreren om te slagen

Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Tech Industrie; British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld