Ziekenhuis betaalt hackers $ 17.000 in Bitcoins om computernetwerk terug

Een ziekenhuis in Los Angeles heeft betaald 40 Bitcoins, ter waarde van ongeveer $ 16.700, voor de toegang terug naar haar netwerk die naar beneden in een soort van hack genaamd “ransomware” aan het begin van februari werd genomen.

De verstoring meldkamers en behandelingen kunnen worden beïnvloed, en fax lijnen in het ziekenhuis waren vastgelopen uit gebrek aan toegang tot e-mail, een niet nader genoemde dokter vertelde NBC 4 vorige week.

Het stoppen van het personeel gebruik van bepaalde webdiensten kunnen zijn in verval buiten regelgeving omgevingen, maar ook waar het wordt geprobeerd wordt het kan vallen en kort van haar doelstellingen.

Hollywood Presbyterian Medical Center begon te merken problemen met het computernetwerk februari 5. De ransomware aanval hield het computernetwerk gijzelaar, en in het geval van de ziekenhuizen, het niet hebben van toegang tot computernetwerken voor patiëntgegevens kunnen gevaarlijk zijn.

De snelste en meest efficiënte manier om onze systemen te herstellen en administratieve functies was om het losgeld te betalen en het verkrijgen van de decryptie sleutel, “Allen Stefanek, CEO van het ziekenhuis, zei in een brief.” In het belang van het herstel van de normale bedrijfsvoering, we deden deze.

Op maandag, tien dagen na de aanval begon het uitschakelen van het netwerk, werd het gerestaureerd na het losgeld betalen. Het is niet duidelijk hoe de hackers lanceerde de aanval of waar de aanval vandaan komt.

Een FBI-woordvoerder bevestigde de Associated Press de afpersing plot wordt onderzocht. Het kan moeilijk blijken om de daders te volgen door middel van betaling, zoals Bitcoin is moeilijk – maar niet onmogelijk – op te sporen.

In oktober 2015 een gesprek los van de Hollywood ziekenhuis hack, Assistant Special Agent Joseph Bonavolonta, die van de FBI kantoor in Boston overziet, echode hoe moeilijk de hackers zijn te vinden.

De eenvoudigste ding kan zijn om gewoon betalen het losgeld, “zei Bonavolonta.” De hoeveelheid geld die door deze criminelen is enorm en dat komt omdat de overgrote meerderheid van de instellingen gewoon betalen het losgeld.

In juni 2015, de FBI gaf een mededeling op CryptoWall, een vorm van ransomware. Het gedetailleerde 992 klachten met betrekking tot CryptoWall tussen april 2014 en juni 2015 met het bedrijfsleven verliezen van in totaal $ 18.000.000.

“Je krijgt toegang tot je terug”, zei Bonavolonta.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters