RIM probeert tablet re-entry met 4G LTE BlackBerry PlayBook-tablet

RIM heeft een 4G LTE BlackBerry PlayBook-tablet onthuld, het toevoegen van high-speed wireless data om de bestaande 7-inch QNX-powered tablet.

De noodlijdende smartphone maker zei dat de veel-geruchten tablet zal debuut in Canada op 9 augustus en zal “beschikbaar zijn in de komende maanden” in de Verenigde Staten, Europa, Zuid-Afrika, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

RIM beschrijft de tablet als “enterprise klaar, ‘trots dat het kan worden beheerd met behulp van BlackBerry Mobile Fusion, terwijl BlackBerry Balance kan de tablet te gebruiken voor zowel werk en persoonlijke doeleinden.

Afgezien van de LTE-updates, die automatisch verbinding maakt met HSPA + wanneer LTE is niet beschikbaar, het nieuwe PlayBook is grotendeels hetzelfde als de oude PlayBook. Het beschikt over de zelfde 7-inch 1024 x 600 pixel touchscreen, een bijgewerkte 1,5 GHz dual-core processor en 1 GB RAM-geheugen, dezelfde 3 megapixel naar voren gerichte camera en een 5 megapixel achteren gerichte camera, en exact dezelfde BlackBerry Tablet OS , ontwikkeld door QNX.

De 4G LTE BlackBerry PlayBook-tablet zal komen met 32 ​​GB geheugen opslag.

RIM heeft niet bekend gemaakt een prijs voor de 4G LTE PlayBook, en dat kan een probleem zijn. De originele PlayBook debuteerde op $ 499 voor de 16GB-model (32GB voor $ 599 en de 64GB voor $ 699), maar RIM werd al snel gedwongen om een ​​drie voor twee deal voordat later snijden de prijs op $ 299 aan te bieden.

Echter, ondanks de lauwe verkoop, deze tijd vorig jaar de PlayBook bleef één van de grootste spelers van buiten tablet van Apple’s iPad. Sindsdien is RIM’s tablet overschaduwd door de wil van de Amazon Kindle Fire, Samsung Galaxy Tab en de Android ‘Jelly Bean’-aangedreven Nexus 7.

Als RIM vond de markt moeilijk terug wanneer het vrijgegeven van de oorspronkelijke PlayBook, de proliferatie van $ 199 tabletten zijn de dingen een stuk moeilijker gemaakt.

Oh, en er is dat kleine kwestie van Apple ongeveer 85 miljoen iPads te hebben verkocht. Maar laat dat je te veel zorgen, RIM.

Gezien het feit dat RIM vond het bijna onmogelijk om de originele PlayBook te verkopen – of veel anders de laatste tijd, als ik dat helemaal eerlijk – ik af wat nieuwe geheime saus van het bedrijf heeft gepland voor de update. Ik vermoed dat als RIM de prijsstelling recht niet kunt krijgen – rond de $ 350 mark – dan zal deze update zinken in de vergetelheid net als de oorspronkelijke tablet deed, LTE of niet.

RAND

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen