Review: Inateck levert een superieur 7-poorts USB 3.0 hub

USB 3.0 is nu algemeen op pc’s en Macs. Zijn prestaties en achterwaartse compatibiliteit met eerdere USB-implementaties maakt het een winnaar. Het is niet zo stabiel of snel als Thunderbolt, maar voor casual verbindingen met enkele harde schijven of SSD’s, het werkt goed.

Testen in de echte wereld

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Toch is het de zeldzame systeem dat wordt geleverd met voldoende USB-poorten, zodat USB-hubs zijn populair. Idealiter een USB hub 3,0 onzichtbaar, alsof alle aangesloten apparaten fungeren als rechtstreeks aangesloten op het systeem. Toch is dat niet altijd het geval.

Automobile magazines monster auto’s de hele tijd. Ze krijgen ze voor een paar uur in een aantal unieke plek en dan schrijven over hun indrukken.

Maar ze doen ook vier seizoen testen, waar ze een auto te nemen voor een jaar om te zien hoe het voelt met vijftien of twintig duizend mijl op, gedreven in allerlei weersomstandigheden, door allerlei chauffeurs. Niet de skidpad G-force of kwart mijl nummers, maar van dag tot dag te gebruiken. Ik geef de voorkeur die tests.

Hoewel de Mac gebruikt Intel USB I / O support, USB is niet altijd een teamspeler. In de loop der jaren heb ik tientallen keren wanneer een systeem niet wilt opstarten gehad – stoppen bij een grijs scherm – als gevolg van USB-problemen.

De oplossing is simpel: de stekker uit de USB-aansluitingen en reboot. Het is een standaard onderdeel van Apple’s raad het oplossen van problemen.

Drie maanden geleden een Duits bedrijf genaamd Inateck stuurde me hun aluminium unibody 7 Port USB 3.0 HUB voor Macbook – model HB7002 – te herzien. Ik stopte het in en ja hoor, het werkte net als elke andere USB-hub die ik ooit heb gebruikt. Geen software gedoe; Courtesy Inateck

Ik stopte in een Fujitsu SnapScan scanner, drie schijven, een USB 3.0-verlengkabel voor USB-sticks en iPhone opladen, een USB 3.0-geheugenkaartlezer en een Apogee Een USB-audio-interface aangesloten op mijn Shure SM7B mic.

De desktop is een 2012 Mac Mini met een quad-core i7, een Samsung 500GB SSD, 16 GB RAM en meer dan 20TB aan opslagruimte, waarbij de laatste een mix van USB-schijven en het netwerk en Thunderbolt arrays. Schrijven is de minst intensieve wat ik doe op het systeem.

De Inateck hub is een rechthoekig langwerpig van geborsteld aluminium, dus het past goed met aluminium MacBooks en iMacs. Een voeding en een goede kwaliteit USB 3.0-kabel worden meegeleverd.

Het is goed verpakt in de minimalistische stijl van Apple. Hardcore Mac estheten zal goedkeuren.

In drie maanden van intensief gebruik, heeft de Inateck hub niet veroorzaakt enkel probleem. Deel weg door het testen ik losgekoppeld twee andere USB 3.0-hubs – een 4 en een 7-poort – toen ik had af en toe opstartproblemen. Geen problemen meer.

De hub werkt ook goed voor het opladen iPhones. Noch hebben energievretende apparaten nodig gebruik van de tweede USB-stekker die sommige bevelen. De voeding lijkt te zijn tot aan de baan.

Ik blijf het uitvoeren van de Inateck hub om te zien of andere problemen de oppervlakte, maar ik ben er nu van overtuigd dat een of andere manier de Inateck ingenieurs hebben een superieur USB-hub geproduceerd. Dat is een verrassing omdat ik ervan uit dat hub componenten commodities.

Blijkbaar is er ruimte voor een betere kwaliteit van engineering, zelfs in de USB-hubs. Ze kosten een beetje meer, maar gezien het feit dat ik het aansluiten van meer dan $ 1.000 aan randapparatuur, de iets hogere kosten – $ 33 online – is te verwaarlozen.

Het echte voordeel is dat het gewoon werkt, onzichtbaar, elke dag. Dat is de moeite waard voor mij.

Reacties welkom, zoals altijd. Vraag: do Windows-machines hebben problemen met USB ook? Ik ben nieuwsgierig.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Mac USB-problemen

Test opstelling

resultaten

De Storage Bits nemen