Qoo10 banking on Sea door het opbouwen van vertrouwen

SINGAPORE – De online winkelen markt in de regio Zuidoost-Azië heeft zo veel potentieel als Japan en China. Echter, uitdagingen, zoals de bouw koopman en vertrouwen van de consument, evenals de logistiek moeten worden opgelost voordat het platform kan opstijgen.

In een interview met de website, Ku Young Bae, president en CEO van Qoo10, zei dat het bedrijf richt zich op China, Japan en Zuidoost-Azië. Het bedrijf verwacht dat de totale omvang van de verkoop in Zuidoost-Azië te bereiken $ 1,5 miljard tot $ 2 miljard euro per jaar in 2015. In dezelfde periode is het hoopt te verkoopvolume van $ 2 miljard tot 3 miljard US $ te zien voor de Japanse markt, en US $ 1 miljard tot $ 2 miljard voor de Chinese markt.

Zuidoost-Azië is in de zeer vroege stadium van online winkelen, “aldus Ku, eraan toevoegend dat de scène is vergelijkbaar met wat er gebeurde in Korea als consument e-commerce begon Ku vorige bedrijf Gmarket was een topspeler in de;. Zuid-Koreaanse e -commerce ruimte, die uiteindelijk door eBay werd overgenomen.

De belangrijkste uitdaging voor Qoo10 in de Zuidoost-Aziatische markt is het gebrek aan ervaren deelnemers. Bijvoorbeeld in Singapore, was er een gebrek aan binnenlandse handelaren toen het bedrijf begon haar activiteiten hier, dus de meeste handelaren waren afkomstig uit Zuid-Korea en China.

Ook al is het aantal binnenlandse handelaren in Singapore is gegroeid, is er nog steeds een probleem van een onderontwikkeld bezorgdienst. Ku zei dat meer dan 80 procent van de online winkelen aankopen in Zuid-Korea kunnen worden geleverd binnen de dag, terwijl 98 procent binnen drie dagen kan worden geleverd.

In tegenstelling tot de binnenlandse levering in Singapore duurt ongeveer vijf dagen, zei hij. Ku voegde eraan toe dat de belangrijkste levering bedrijf, SingPost, moet worden verbeterd omdat het nog steeds ontbreekt aan een volgsysteem voor handelaren.

Echter, Ku van mening dat het, logistiek systeem, zal verbeteren met de groei van online winkelen. Levering bedrijven krijgen de kans te zien en te investeren hun dienstverlening efficiënter te maken, zei hij, eraan toevoegend dat dit het geval is in Zuid-Korea was.

In Maleisië en Indonesië, Ku zei Internet toegankelijkheid en beperkte high-speed internet waren grote problemen. Ook al is het mobiele internet platform heeft goede mogelijkheden, merkte hij op dat veel Indonesische gebruikers gebruik maken van BlackBerry-telefoons, die niet bevorderlijk zijn voor mobiel winkelen als de schermen zijn klein en Qoo10 heeft geen app voor het platform.

Ku voegde eraan toe dat sommige consumenten in Zuidoost-Azië zijn nog steeds terughoudend om online te kopen omdat ze bang zijn voor de goederen niet zijn zoals ze verwacht. Op dit front, zal Qoo10 het terugkeerbeleid te verbeteren door de eerste helft van 2013 om het gemakkelijker maken voor consumenten om aankopen terug te maken.

China een “moeilijke” markt voor buitenlandse spelers; Hoewel China zal naar verwachting aan het worden; grootste land voor e-commerce, Qoo10 had een bescheiden doelstelling voor de markt. Ku zei dat de doelstelling voor China houdt rekening met de “moeilijke” markt als relatief laat de ingang van het bedrijf in 2012. Het bedrijf is een partnerschap aangegaan Chinese fashion retailer M18.com het opzetten van haar aanwezigheid in China.

Hij merkte voorschriften waren niet erg duidelijk voor buitenlandse spelers in China, in tegenstelling tot lokale actoren die duidelijke richtlijnen gehad.

De CEO voegde eraan toe dat spelers in de Chinese markt zijn “enorme” met grote financieringen gesteund door venture capitalists. Bijvoorbeeld, wat leidt; online winkelen platforms Taobao en Tmall.com, die beide eigendom zijn Alibaba, zag US $ 153.000.000.000 in transacties voor de periode januari-november 2012.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Terwijl Qoo10 niet is op zoek naar “beat” Taobao, Ku zei dat hij hoopt om een ​​platform te bouwen en eerst een merk en klantenbestand.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard