Pano, Sun Ray, en de Wintel gestalt

De nieuwste, meest wonderlijke, hula-hoepel op Wintel hit is de zero client – en het proces waarbij een 15-jarige Unix innovatie uiteindelijk toch naar de Wintel gemeenschap gedeelde bewustzijn illustreert zowel hoe PC marketing werkt en iets over de gevolgen van het nemen van de PC pers te serieus.

Jaren geleden HP bood de mogelijkheid van zetten het toetsenbord, scherm en muis op de gebruiker bureau en de PC op een rek in het datacenter – maar dit idee niet goed verkopen. In versie van vandaag dat de fysieke PC een spook is geworden: een virtuele pc die in server geheugen, en een flink aantal bedrijven zijn nu de verkoop van slimmere manieren van het aansluiten van het bureaublad om het dan de traditionele Wintel benadering waarin echte gelicentieerde pc’s draaien in licentie PC emulators ontsluiting vergunde virtuele pc’s.

Op dit moment is het bedrijf in de voorhoede van dit lijkt Panologic zijn – makers van de Pano System. De Pano is een nette apparaat: het doet geen lokale computing, kunnen sommige cryptologie ondersteuning te bieden, en gebruikt de standaard-netwerk aan te sluiten op de host-sessie – nu beperkt tot een virtuele pc die draait onder een aantal OS zoals VMware.

Als dat doet denken aan de oorspronkelijke Sun Ray, het hoort omdat andere dan die van de server te laden en uitvoeren van een 512 MB Windows-emulatie om een ​​10K gebruiker proces lopen, de Pano System biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden, kost ongeveer hetzelfde, wordt ruwweg beheerd op dezelfde manier, en biedt ongeveer dezelfde voordelen in termen van kosten, warmte en geluid eliminatie, beheerbaarheid en desktop veiligheid.

Veel PC reviewers hiervan houden – de website de eigen Jason Perlow noemt het “revolutionaire” en ziet een grote rol voor de toekomstige zero clients met Linux.

Nu, persoonlijk, ik hoop Pano doet heel goed: dat Gartner’s projectie van 660 miljoen virtuele pc’s in 2011 blijkt een onderschatting, omdat de achterliggende ideeën zijn zowel onvermijdelijk op de lange termijn en als waardevol voor het bedrijfsleven nu als ze waren 15 jaar geleden – maar het succes van het bedrijf in het verhogen van de eigen hype cijfer roept een vraag op: wat maakt Pano hot, waar Sun Ray lang een onaantastbaar is geweest?

Het antwoord, denk ik, komt in twee delen: eerst zon marketing weigerde Sun Ray te verkopen als wat het is: een slimme scherm, en in plaats daarvan drong aan op te doen alsof het is wat het niet is: een thin client. Pano’s eigen beschrijving als een “zero client” is veel beter, in feite is het halverwege huis omdat beide apparaten zijn slim displays en niet cliënten helemaal.

Het tweede deel is subtieler: ooit afgevraagd waarom het bijeenkomen gedronken heeft een bonding ritueel voor duizenden jaren? Het is de civiele versie van het spelen met de olifant omdat alcohol, zoals angst, zowel kreupelen en isolaten – maken krijgen samen dronken een krachtig middel van het vormen van een Us door het opleggen van de onderlinge gelijkheid van de handelingsonbekwaamheid van haar leden bij het opzetten van een sterke grens tegen hen – de nuchtere mensen buiten. beperkingen en marketing Pano’s zijn ontworpen, denk ik, om dit fenomeen te benutten: om Pano gebruiken moet je Windows hebt, moet u Active Directory, moet u VMware (of iets dergelijks) hebt, moet je x86 hebben, en de verkooppraatje gaat uit van een heel arsenaal aan populaire waan: van de waarde van de PC stijl virtualisatie aan klimaatverandering schuld – terwijl Sun Ray, natuurlijk, presenteert als de nuchtere tegenovergestelde: een content agnostisch apparaat verkocht op waarde.

Dus wat is de bottom line? als je een all Wintel winkel running bent en denk dat je toekomst: Ik stel voor dat je negeren Pano’s verkooppraatje om een ​​korte blik op de kosten, de veiligheid en managability nemen ten goede komt aan producten zoals de hunne kan brengen – en wanneer je voor jezelf hoe goed de slimme scherm idee werkt, zou u dan vragen wie slecht advies leidde u deze route tien of zelfs vijftien jaar geleden niet te gebruiken.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie