nieuwe Cloud en Enterprise chief Microsoft’s Guthrie op zijn nieuwe baan, topprioriteiten

Scott Guthrie, een k een “The Gu ‘, zoals vorige week werd officieel gepromoveerd tot hoofd van de machtige Cloud & Enterprise divisie van Microsoft.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Ook al is hij nu een Executive Vice President rapporteert aan nieuwe CEO Satya Nadella, evenals een lid van de binnenste cirkel (de Microsoft senior leadership team), Guthrie is nog Guthrie. Op Build vorige week, trok hij nog steeds zijn handelsmerk rode polo (sans sport jas – of hoodie) en sprak met ontwikkelaars in hun eigen taal.

Guthrie is lid geworden van Microsoft in 1997. Hij verhuisde van Corporate Vice President van the.Net platform om de Azure Application Platform team in het Business Platform Division bal in mei 2011. Hij werd, benoemd “interim” hoofd van het Cloud & Enterprise eenheid; toen Nadella werd gemaakt CEO. Gedurende zijn tijd bij Microsoft, is hij gericht op ontwikkelaars en is een prioriteit de integratie van open source tools en technologieën in de Microsoft-stack gemaakt.

Ik had een kans om te gaan zitten met Guthrie in de groene ruimte op Build 2014 vorige week en een paar vragen. Hier is het transcript, ingekort.

Je werd waarnemend hoofd van Microsoft’s Cloud en Enterprise (C & E) bedrijf ongeveer twee maanden geleden. Je overzien nu Azure, Windows Server, SQL Server, System Center, Visual Studio and.Net – heel wat van; Microsoft’s miljard dollar bedrijven. Hoe is uw baan veranderd met de nieuwe rol?

GUTHRIE: Het is al een beetje druk. Ik heb in C & E is sinds het begin, ik bedoel, zelfs toen we voor het eerst gemaakt Server en Tools. Dus het goede nieuws is dat ik heb rond de divisie al een lange tijd, en ik heb een kans om te werken met de meeste mensen in de divisie in de afgelopen (tien jaar plus) gehad.

Het is zeker een andere rol, maar het goede nieuws is dat ik heb veel context en veel contacten. Een groot deel van mijn tijd in de laatste 50 dagen komt al op snelheid in veel meer diepgang op een aantal van de projecten in de gebieden die ik niet heb gewerkt in het verleden en het verbinden met mensen en het werken met het leiderschapsteam als we plot plannen ons volgend jaar, en wat alles wat we nodig hebben om gedaan te krijgen.

ScottGu, de rood-shirted Azure ontwikkeling lood, is het nieuwe hoofd van Cloud & Enterprise divisie van Microsoft.

Wat waren uw grootste afhaalrestaurants van Build 2014 vorige week?

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

GUTHRIE: Ik ben een beetje dicht bij, maar van wat ik online heb gelezen en de sfeer in de gangen en op Twitter en dingen, ik denk dat het lijkt alsof deze build ging erg goed. Ik denk dat er in het algemeen is gewoon een soort van positieve meme die mensen hebben, dat ze ons zien uitvoeren. Ik denk dat Satya citaat over het hebben van de uitdager mentaliteit echt resoneerde met mensen. Ik denk dat ze het zien van ons beiden nederig en vol vertrouwen te zijn, en ik denk dat hopelijk dat ze over de twee dagen heb gezien een bos van grote innovatie en soort ook veel optimistischer in termen van waar de toekomst gaat.

Het voelt voor mij alsof er een heel andere boodschap uit te gaan van Microsoft dan dat er nu nog een jaar of twee geleden over was, het belang of.NET, vooral rond de open source. Ziet u dit als een herijking of meer van een voortzetting van de cursus?

GUTHRIE: Van een product perspectief is er een vervolg. Op de server kant en met veel our.NET investeringen, ik denk dat we een goede baan in de afgelopen jaren van innoveren en ook zeer klantgericht gedaan. En sommige van de feedback op een aantal van de meest recente ASP.NET releases, is zeer positief. Mensen zeggen dat we het oplossen van de belangrijkste pijnpunten en innoveren in een aantal leuke manieren.

En dus denk ik vanuit dat perspectief, zou ik niet per se zeggen dat we er iets dramatisch veranderd. Maar veel van wat we hebben gedaan op de server is voortzetting van de dingen die we in beweging een paar jaar geleden.

Sommige van de openheid die we hebben omarmd in termen van de mogelijkheid om verschillende apparaten te richten, de mogelijkheid om verschillende dingen en het leveren van meer van onze code onder een open source licentie is iets dat resoneert op te bouwen.

Op de client we iets dergelijks ook doen. (We hebben) notie van universele projecten, universele toepassingen en hoe ik kan helpen bij het opbouwen over de drie schermen met C #, C ++, en HTML / JavaScript. Ik denk dat mensen graag horen van de openheid, ze vond het zien van de strategie en het gevoel alsof alle drie werden gewaardeerd.

Waar bent u langs uw tijdlijn voor Azure? Wat voel je je echt nodig om zich te concentreren op de in het komende jaar? En hoe voel je je stapel tegen de cloud concurrentie tegenwoordig?

GUTHRIE: Ik heb op Azure geweest ongeveer twee en een half jaar, iets meer dan twee en een half jaar, en het is een leuke tocht. Ik voel me als elk evenement groeit in termen van het aantal nieuwe zaken (wij leveren), het vermogen, en dan nog belangrijker, het aantal klanten dat gewoon geweldig oplossingen te bouwen op de top van het.

Ik denk dat een hoogtepunt voor mij in de Build keynote had al deze grote verhalen van klanten die niet alleen mooi, maar ook verwijzingen (klanten) doet baanbrekend stuff. Het is altijd leuk om een ​​van die te hebben, maar het is nog mooier als je vier van hen of vijf van hen.

Ik denk dat we op een plek waar we echt beginnen om een ​​aantal grote impuls en een aantal echte differentiatie zien. Ik vertelde mijn team onlangs heb ik het gevoel alsof we in de buurt van het einde van het begin, in tegenstelling tot het begin van het einde. Er is een heleboel dingen in de afgelopen twee jaar, waar we lacunes die we in te vullen of basics die we nodig hadden gedaan te krijgen heb gehad. We naderen het punt waarop er niet langer een grote lijst met items die we weten dat we moeten doen. Vorig jaar was echt over de conclusie dat, en de eerste helft van 2014 is de staart van (volbrengen) die dingen.

Je begint te zien ons echt beginnen om veel meer te onderscheiden. In de Build keynote (op dag 2), als je keek naar de infrastructuur als een service en zelfs de dingen zoals de Visual Studio debugging ondersteuning – wat een grote publiekstrekker was, zoals je kunt inschakelen debuggen in een VM (virtuele machine ) in minder dan 15 seconden en op afstand debuggen –Er is niemand anders dat dat vandaag de dag kan doen.

Als je kijkt in de webruimte, dingen zoals verkeersmanagement en staging en auto-schaal en het web banen, terwijl zetten ze samen met dat gebruiksgemak is vrij uniek, dat er geen andere cloud-leverancier die er zijn die dat doet precies.

Ik denk dat de mobiele ontwikkeling demo die we hebben laten zien waar ik kan integreren enterprise single sign-on, schrijf server side code in C #, implementeren, authenticeren en vervolgens toegang Office API’s (application programming interfaces) is iets dat is er echt geen andere vendor mobile enterprise die er te doen.

En zeker Ik denk dat het portaal dat we live gegaan met een vrij gedurfde zet het allemaal samen te trekken en het verstrekken van een geïntegreerde dev-ops verhaal dat niemand anders heeft.

Dus ik kijk naar dat. Ik kijk naar de media, ik kijk naar enkele van de andere werk dat we doen en sommige van onze diensten, en je begint te zien ons weer een hoek waar we echt beginnen om te innoveren. En dat betekent niet dat we elke klant te krijgen, maar we beginnen aan klanten die nog geen gebruik maken van Azure zeggen, kijk, ik ben onder de indruk, dat is pretty awesome hebben.

Mijn hoop en verwachting is hopelijk in het komende jaar vindt u nog veel meer van die pop-up te zien. Ik denk dat als we dit momentum kunnen houden, zowel rond het bedrijf, maar ook specifiek rond Azure en een deel van het werk dat we daar aan het doen bent, ik denk dat het gaat om een ​​leuke jaar.

Kunt u een beetje meer over de portal te praten? Waarom ziet u de nieuwe Azure Management Portal, nu in preview, als zo’n big deal?

GUTHRIE: De grote reden dat ik denk dat het een groot probleem is als mensen verhuizen naar de cloud of gebouw apps in de cloud, worden de apps steeds meer verfijnd, zowel in termen van alle functies die ze gebruiken, maar ook in termen van hoe belangrijk ze zijn.

Wat heeft Microsoft’s Scott Guthrie gedaan in de afgelopen zes maanden in zijn nieuwe functie als hoofd van de Azure Application Platform?

Een van de dingen die (NBC Senior VP) Rick Cordella zei tijdens de keynote was ze betaalden een miljard dollar voor de rechten op de Olympische Spelen had 17 dagen om het terug te maken. Wanneer u een oplossing te bouwen, het heeft om te werken. Een groot deel van de cloud projecten Ik denk dat bedrijven oorspronkelijk deed Were – Ik wil geen ‘speeltje’ projecten te zeggen, maar ze waren soort van niet-kernactiviteiten projecten aan de bedrijven. Nu zijn we op een punt waar de cloud steeds mission-critical.

Hoe bouw je projecten waar je gezondheid kunt begrijpen, diagnose van de problemen, begrijpen hoe om af te stemmen, en in staat zijn om dat te doen zeer, zeer snel op een accurate manier is hard. De nieuwe soort portal ervaring en het nieuwe management dingen met Azure is echt transformatieve, in de zin van het maakt het gemakkelijk te vallen in wat ik noem de put van het succes in tegenstelling tot de put van mislukking.

De tools en de diagnostiek en de analyses geven u dat gratis. Je verhoogt plotseling de verwachtingen op elke dev team. Ik heb nu analytics over mijn gebruikers, mijn prestatie, mijn betrouwbaarheid, zonder iets te hoeven doen. En het gaat uiteindelijk helpen je bouwen veel beter apps. We zullen meer functies in het portaal en meer diensten toe te voegen in het portaal. Today’s nog maar het begin.

Ik denk dat we gaan om het daadwerkelijk vinden van een grote differentiator in termen van klanten te zeggen dat ik kan eigenlijk mijn hele organisatie te krijgen – ongeacht of u met behulp van Visual Studio and.NET of dat je het bouwen met Xcode op Macs – naar Azure gebruiken en ik krijg een globaal overzicht van al mijn diensten. Ik kan veel beter apps veel sneller op te bouwen.

Hoe is de Azure team met behulp van Bing op de back-end?

GUTHRIE: We doen twee dingen echt. Een daarvan is, een groot deel van de basisinfrastructuur die Bing gebruikt is nu onderdeel van de Azure team. En zo zijn we met behulp van deze lessen en een aantal van die code om zowel onze first-party-infrastructuur en onze derden infrastructuur te bouwen. Ons doel is uiteindelijk slechts één infrastructuur. En dus we marcheren gestaag naar beneden dat pad, en we hebben een enorme hoeveelheid van de convergentie in de afgelopen twee jaar had.

En dan is er nog een heleboel mooie geavanceerde functies binnen Bing dat we zullen tot product en die nog niet openbaar.

Ik zou ook zeggen dat er een derde element – dat is gewoon een hele hoop van leren. We kunnen niet per se in producten te zelfs de code, maar vooral in de ruimte van machine learning en data-analyse, een deel van de ingenieurs in Bing gewoon enorme inzichten. En zo zijn we ook op zoek naar die inzichten gebruiken om mee te bouwen aan andere dingen.

Hoe is het als het hebben van Nadella als CEO geweest?

GUTHRIE: Een van de dingen die erg mooi met hem is geweest in de CEO job brengt dat de techniek perspectief en dat product perspectief. Dat is iets dat resoneerde niet alleen met Microsoft-medewerkers, maar een van de redenen waarom, als hij komt (naar San Francisco) en hij praat met VC of hij praat met partners, ze echt resoneren met het, als goed.

Ik hoor van veel van de Microsoft IT-professionals die zich zorgen maken over hun toekomst als gevolg van de wolk. Wat zijn jullie denken over hoe de IT-professionals te brengen om te kopen in toenemende push Microsoft’s naar de cloud?

GUTHRIE: Ik denk dat de cloud gaat steeds belangrijker voor organisaties. Elke keer dat we de productiviteit wint gezien of we hebben technologische veranderingen in de computer ruimte gezien, hebben we de investeringen gezien in IT groeien, in tegenstelling tot krimpen.

En dus als je denken over te gaan van mainframes naar minis of minis naar pc’s of pc’s op het web of client-server, al die trends waren veranderingen en een aantal van hen eng veranderingen, maar aan het eind van de dag, er was meer percentage van BBP in IT dan dat er vroeger was, en er waren meer banen in de IT dan waren er voorheen.

Ik denk dat het logisch dat sommige mensen zich zorgen maken over de cloud. Ik denk niet dat de rol van de IT-pro verdwijnt. Het zal waarschijnlijk veranderen in sommige opzichten. De technologie verandert en bepaalde verantwoordelijkheden verandert. Maar aan het eind van de dag, als de wolk ons ​​in staat stelt om meer te doen, ik denk dat er meer banen zijn en er meer behoefte aan mensen tegenover minder.

En ik denk dat het is iets dat ik niet de tijd om per se over te praten in mijn keynote had, maar als je na te denken over de voorbeelden die we gesproken over, je weet wel, neem Titanfall, het is een 90-persoons bedrijf, en ze hebben meer dan 100.000 virtuele machines draait. Dat is geweldig.

Je denkt over de Olympische Spelen NBC. Hoe doe je het streamen van 200 kanalen leven om miljoenen mensen? Er is geen ROI die zegt dat je moet kopen dat veel servers en lopen ze in een traditionele zaak. Zelfs de Getty Images. Als u een foto in seconden vanaf het moment iemand te werken neemt het beeld, alsof het is gewoon een fundamenteel nieuw soort app ervaring.

De positieve ding met de cloud is dat er zoveel nieuwe use cases die voorheen niet bestonden, en ze eigenlijk maken elk van ons leven beter. En, nogmaals, als we meer en meer digitaal, gaan we meer en meer mensen nodig om het te ondersteunen.

Wat zijn uw prioriteiten voor de Cloud & Enterprise-eenheid, de toekomst? Waar bent u het meest gericht op het zien gebeuren?

GUTHRIE: Het ding dat ik veel nadruk op dit moment is hoe kunnen we verbinden nog meer met klanten. Het is een soort van mijn standaard shtick of mijn standaard playbook. Hoe krijgen we onze teams om nog meer verbonden worden met de klanten? Hoe kunnen we echt nadenken over hoe we kunnen onderscheiden en wat is de speciale saus die gaan echt genot van onze klanten, en hoe gaan we voeren heel goed in termen van het maken van dat gebeuren? En hoe kunnen we een inspirerende visie die kan dienen als onze Poolster als we verhuizen naar die?

Er zijn veel details en veel details, maar dat zijn de vier dingen die ik de uitgaven veel tijd door met het leiderschapsteam van Cloud & Enterprise. Hoe krijgen we afgestemd op die vier dingen en hoe meten we continue verbetering?

Een van de leuke dingen ook over de cloud is kun je je voortgang op een dag tot dag basis te meten. En dus weet je hoeveel personen hebben ondertekend in de laatste 24 uur voor een dienst, weet je hoeveel mensen gekarnd, weet je hoeveel mensen daadwerkelijk gebruiken, en je weet welke functies ze gebruiken. Als we niet de aanmeldingen die we willen nu zien en zien we een hogere churn, wat zijn de veranderingen die we maken in het product of de prijsstelling of het inzetten? We kunnen weten binnen een week al dan niet – of zelfs binnen een dag – heeft het een verschil maken?

Zodra je dat soort model te omarmen, het eindigt op een echt leuk, want je kunt experimenteren en je kunt dingen te zien en probeer dingen heel snel en heel analytisch over. Het bevrijdt je om daadwerkelijk een aantal gedurfde weddenschappen en experimenten, omdat je weet dat je het signaal snel over het al dan niet die weddenschap afbetaald of niet;. Bij Microsoft, als je goede gegevens, het is heel gemakkelijk om het hele team rally eromheen. En zo de mogelijkheid om zeer wendbaar zijn en kijk naar die gegevens in real time eindigt in een grote motivator voor iedereen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie