Microsoft brengt nood patch voor alle versies van Windows

()

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Microsoft heeft een noodsituatie out-of-band patch uitgebracht voor een ernstige tekortkoming, die alle ondersteunde versies van Windows.

De software reus zei in een adviserende maandag dat de kwetsbaarheid, indien misbruikt, kan “leiden tot uitvoering van externe code als een gebruiker een speciaal vervaardigd document wordt geopend of bezoekt een niet-vertrouwde webpagina die ingesloten OpenType-lettertypen bevat.”

maandelijkse publicatie patches van Microsoft omvat beveiligingsoplossingen voor tientallen kwetsbaarheden.

De aanvaller kan vervolgens programma’s installeren, bekijken, wijzigen of wissen, of nieuwe accounts met volledige gebruikersrechten maken, “de adviserende toegevoegd.

Met andere woorden, een eerder niet bekendgemaakte fout in de manier waarop Windows omgaat met bepaalde fonts kunnen toestaan ​​dat een hacker een hele machine over te nemen.

Gebruikers met Windows Vista, Windows 7, 8, 8.1 en Windows RT zijn alle getroffen, waaronder die met Windows Server 2008 en later. Een woordvoerder van Microsoft bevestigd in een per e-mail verklaring dat Windows 10 Insider Voorbeschouwing ook wordt beïnvloed.

De “kritische” -Rated software-update landt bijna een week na de geplande Patch Tuesday, waar het meestal uitgeeft beveiligingsoplossingen. Microsoft zei dat hij geloofde dat de fout was publiek, maar heeft geen bewijs om te suggereren het werd actief misbruikt hebben.

De patch is beschikbaar via Windows Update.

Beveiliging onderzoekers van Google’s Project Zero en FireEye werden gecrediteerd met het vinden van de fout.

Dit bericht is bijgewerkt.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond