Lithium en Klout: Heeft het zin te maken?

Lithium, een sociale customer relationship management software bedrijf, zal naar verluidt verwerven Klout, die online populariteit en invloed meet.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Volgens re / code Lithium zal kopen Klout iets ten noorden van $ 100 miljoen. Lithium heeft verhoogd van $ 50 miljoen-venture financiering en Klout is $ 40.000.000 verhoogd ondanks het feit dat de dienst wordt vaak bespot en het bedrijf mist alles wat een business model lijkt.

In enterprise software kringen, is de deal het tekenen van een paar snickers. Eerst, lithium, die blijkbaar publiek zal op een gegeven moment, is het verwerven bedrijven leemten op te vullen. Het bedrijf verwierf Social Dynamx in 2012 en Scout Labs in 2010.

Ook, en de winnaars van de CRM Watchlist 2014 zijn ….

Het probleem voor Lithium is dat het vroeg is om de sociale CRM spel, maar slaagde er niet om te profiteren. Nu Salesforce, Oracle, SAP en een schare van anderen sociale luisteren en customer experience gereedschappen ingebouwd in hun producten. Ondertussen rivalen zoals Jive zijn reeds publiek en goed gefinancierd. beste optie Lithium zou zijn overgenomen door een grotere speler als Salesforce, die Radian6 gekocht.

Het is ook te vertellen dat SAP Ventures was een vroege Lithium investeerder, maar niet genoeg waard verwerven te vinden.

Vanuit een pure software oogpunt, het is een beetje vaag wat Klout brengt Lithium. Een invloed score zou nuttig zijn voor de sociale luisteren, maar de drukte rond Klout en het nut ervan kon eigenlijk een handicap in de onderneming.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport