Linux Core Infrastructure Initiative lanceert security badge regeling

Symantec

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

The Linux Foundation Core Infrastructure Initiative (CII) heeft een nieuwe beveiliging gerichte badge programma om de kwaliteit en stabiliteit van open-source software veiligheid te verbeteren gelanceerd.

Open-source-software biedt de ruggengraat voor veel van de online diensten die we vandaag de dag gebruiken. Echter, met de populariteit komt een prijs – meestal de aandacht van hackers op zoek naar zwakke punten en onderbrekingen in softwarebeveiliging te exploiteren. Zonder een toegewijd team van security professionals aan boord, het is een ingewikkeld, moeilijk en vaak kostbaar proces te lappen problemen voordat kwetsbaarheden verzwakken online diensten – en hun gebruikers – die gebaseerd zijn op open-source software.

Kondigde op woensdag om LinuxCon, de CII – een consortium van bedrijven en ontwikkelaars die het fonds open-source projecten die behoefte hebben aan kritische bijstand – zei dat de nieuwe Badge Program is een “veilig open-source ontwikkeling maturity model” ontworpen om ontwikkelaars te geven een bruikbare criteria om hun prioriteiten veiligheid baseren.

Aangevoerd door Institute for Defense Analyses (IDA) security-onderzoeker David Wheeler, de eerste versie van de criteria is voorzien van een self-assessment het verkennen van de ontwikkeling van praktijken – zoals licenties en betrokkenheid van gebruikers – en het al dan niet wijzigen controles en geautomatiseerde test suites worden gebruikt .

De badge-systeem heeft een focus op veiligheid en stelt vragen, waaronder die de veiligheid project delivery methoden worden gebruikt, en al dan niet dynamische en statische analyse in het spel komt.

De CII zegt dat de security badge is “bedoeld om open-source software projecten te stimuleren om positieve maatregelen te nemen, zowel in het achterhoofd [veiligheid en kwaliteit] en om gebruikers te helpen weten welke projecten het nemen van deze positieve stappen.”

De organisatie hoopt dat de open-source gemeenschap zal bijdragen tot herzieningen van het ontwerp.

“Door het coming out vroeg met een aantal initiĆ«le criteria, hopen we dat de gemeenschap snel zal meedoen en niet alleen invloed op de vragen, maar ook erkennen hoe belangrijk het is voor ontwikkelaars in staat om snel de gezondheid van een project dat ze afhankelijk zijn van beoordelen “, zegt Emily Ratliff, Senior Director van Infrastructuur beveiliging van de Linux Foundation.

Hoe toegang krijgen tot Wi-Fi anoniem uit mijl afstand, Apple OS X zero-day lek handen over root-toegang, zonder het systeem wachtwoorden; Getting fysieke: A $ 10 apparaat om RFID sneltoetsen klonen op de weg, Amazon dromen van alleen-drones luchtruim; Strike de bron: RIAA targets BitTorrent-protocol om piraat inhoud te blokkeren; Drie tips om aangesloten auto’s te beschermen tegen hackers

Een vrije, geloofwaardig badge systeem kan deze niche te vullen, ervoor te zorgen dat nieuwe projecten alleen afhankelijk zijn van de gezondste open source projecten, waardoor onze wereldwijde internet-infrastructuur te verbeteren.

Daarnaast heeft de CII twee nieuwe adviserende leden toegevoegd aan de raad van bestuur. Adam Shostack, al lid van de BlackHat Review Board, zal toetreden tot de groep, evenals Tom Ritter, Practice Director van cryptografie Services, onderdeel van de NCC Group.

Lees verder: Top picks

in foto’s

Top 5 security practices in om veilig online: Vanaf de deskundigen; Cybersecurity leest die behoren bij elke boekenplank; Must-have iOS, Android productiviteit apps; Safari-browser-extensies die u nooit wist dat je nodig

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters