IBM System x3650 M2 recensie

IBM’s nieuwste rack-mount Xeon 5500-servers zijn een beetje anders dan anderen die we hebben bekeken, en niet alleen technisch. Dat komt omdat ze niet alleen door IBM en haar wederverkopers, maar ook door Lenovo, die de IBM ontwerp licenties, produceert zelfstandig en dezelfde producten verkoopt onder het ThinkServer label verkocht. Het eindresultaat is vrijwel identiek, afgezien van kleine verschillen in de firmware. Er zijn ook verschillen op het vlak van het beheer add-ons, zoals de Lenovo ThinkServer is gericht op kleinere bedrijven in plaats van de grote ondernemingen die IBM heeft de neiging om zich te concentreren.

Beide leveranciers bieden 1U en 2U implementaties, elk dual-socket en in staat om dual- of quad-core Xeon 5500-processors. We keken naar de 2U IBM System x3650 M2, ook bekend als de ThinkServer RD220 bij aankoop van Lenovo.

Zoek de verschillen: IBM System x3650 M2 (boven) heeft een vergunning en gefabriceerd door Lenovo als de ThinkServer RD220 (onderaan).

Bedrijfslogo’s en het model namen uit elkaar, de twee modellen zijn moeilijk te onderscheiden, maar ze zijn heel anders dan de andere 2U rack servers die we hebben in een aantal manieren. Het chassis is conventioneel genoeg, met de gebruikelijke IBM bouwkwaliteit waardoor u gemakkelijk zonder gereedschap toegang tot alle belangrijke componenten. De koeling wordt verzorgd door een reeks van variabele snelheid fans met het interieur verdeeld in drie zones afzonderlijk gecontroleerd. Deze zijn in het rood, en de vrij grote fans zijn ontworpen hot-aangesloten te zijn – hoewel we ze een beetje onhandig gevonden te verwijderen en te vervangen.

Het frontpaneel is voorzien van een pop-out diagnostics lichtpad paneel dat een slecht werkende systm component maakt, zoals een ventilator of een DIMM, snel worden ge├»dentificeerd. Er is ook een tweetal USB-poorten en een video-interface, met de hot-pluggable schijven allemaal samen geregeld. Het vermogen wordt geleverd door een redundante paar 675W benodigdheden die in de sleuven schuiven aan de achterzijde, samen met twee Gigabit Ethernet-poorten – hetzelfde als de Fujitsu PRIMERGY RX300 S5, maar slechts de helft van het aantal gevonden aan de andere 2U rack servers die we hebben beoordeeld ( hoewel TCP offload wordt ondersteund).

Op dezelfde manier, je bent een beetje beperkt als het gaat om de uitbreiding te bevorderen, met slechts vier PCI Express-sleuven in vergelijking met zes op de HP en Sun-servers en zeven op de Fujitsu. Een optionele paar PCI-X-slots kunnen ook worden geconfigureerd.

In termen van de lay-out, is de IBM moederbord onderscheidt zich door wankelde processor sockets en slechts 16 DIMM-slots die in twee banken van acht, tussen hen. De plaatsing van de Xeon 5500-chips is niet die van enig belang, maar met slechts 16 geheugenslots de IBM / Lenovo server is alleen geschikt voor 128 GB RAM-geheugen, in vergelijking met 144 GB op rivaliserende 18-slot servers. Dat is misschien niet een groot probleem voor veel klanten zijn, maar degenen die het meeste uit hun investering te halen door het organiseren van tal van virtuele machines of groot geheugen-resident databases kan de beperking voelen.

Aan de positieve kant, tot 3.6TB interne opslagcapaciteit kan worden ondergebracht binnen het IBM-chassis, hoewel je beperkt tot 2,5 inch. rijdt alleen omdat er geen ijzerwerk tot 3,5 inch te nemen. schijven. Toch kan twaalf hot-pluggable bays geheel worden aangegeven wat goed is – het verminderen van acht als u een interne back-up schijf te passen. Plus, als je niet nodig hebt hot-swap is er een goedkopere optie ‘simple-swap’ waar de server moet worden uitgeschakeld om schijven te veranderen. Je krijgt een keuze van SATA, SAS en SSD-schijven, beheerd door een upgradeable LSI MegaRAID controller.

Als de concurrentie, IBM maakt het mogelijk een ingesloten hypervisor specificeren – bij de IBM server met een inwendige bootable USB poort. Op dit moment alleen een VMWare hypervisor is beschikbaar op bestelling, maar anderen, waaronder Hyper-V, zijn gepland en er is niets aan de klanten het opstarten van een onafhankelijk geproduceerde hypervisor met behulp van deze interface als ze dat willen voorkomen.

Remote server beheer is in handen van de Integrated Management Module (IMM) op de IBM moederbord, dat zijn een dedicated Fast Ethernet-poort heeft. Dit biedt een groot deel van de functionaliteit van de RSA II adapter die werkzaam zijn in de vorige servers, hoewel ondersteuning voor virtuele media en remote KVM heb je de optionele Virtual Media Key aan te sluiten op de interne of een van de externe USB-poorten te krijgen.

IMM is in zowel IBM en Lenovo-servers, maar als het gaat om het beheer van de servers van de twee verkopers beginnen te divergeren. Lenovo bundelt haar EasyManage-software, die is gericht op kleine bedrijven met beperkte technische middelen, terwijl IBM schepen klanten zijn Systems Director suite. Dit laatste is een stuk uitgebreider, met power monitoring / aftopping gereedschappen en faciliteiten om dynamisch gas processors.

Een ander voordeel van het kopen van IBM is de mogelijke fout-technologie, waarbij componenten kunnen worden verwisseld voordat ze daadwerkelijk fout gaan. De IBM draagconstructie is ook veel groter, maar on-site service, ongeacht de leverancier wordt verzorgd door IBM Global Services en Lenovo heeft zijn eigen ondersteunend personeel om te gaan met software en operationele vraagstukken.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop