Huawei streeft naar $ 10B zakelijke inkomsten via cloud

Huawei Technologies is op zoek naar de klok $ 10 miljard omzet uit de enterprise business en heeft hoge verwachtingen wolk zal helpen de weg leiden.

De Chinese netwerkapparatuur leverancier zei zijn bedrijfseenheid was gericht te raken $ 10 miljard in 2017 door het garanderen van contracten in cloud hosting en netwerken, meldde Bloomberg. Deze divisie kerfstok US $ 2,5 miljard inkomsten van vorig jaar, het beklimmen van 32 procent, en zou een hogere groei te registreren in 2014, zegt William Xu, die de business unit leidt, in deze week de CeBIT show in Hannover, Duitsland.

Shenzhen-based Huawei wordt geconfronteerd met zware concurrentie uit het Amerikaanse netwerk reus en huidige marktleider, Cisco Systems, maar de Chinese leverancier ziet grotere groei in de Amerikaanse markt. De COO voor de onderneming in de Verenigde Staten, Jane Li, zei in een rapport januari; Huawei was niet op zoek naar een prijsverlagingen strategie, maar op het leveren van de technologie bedrijven vandaag de dag willen werken in een cloud-omgeving. “De beste concurrentie is [over], die de cloud computing-race kan winnen,” zei Li. “Er is een enorme groei in cloud computing en big data, [maar] de traditionele IT-apparatuur zijn ontworpen voor on-premise data centers. We moeten dus een grote R & D (onderzoek en ontwikkeling) platform hebben om die apparatuur aan te passen aan de cloud-infrastructuur opnieuw uit te vinden .

Xu vertelde Bloomberg: “Onze producten zijn klaar en het leiden in de industrie Ondertussen hebben we gesmeed veel allianties met onze partners en ontwikkelden we een heleboel wederverkoop partners..”

Hij verwierp ook beschuldigingen dat Huawei is het helpen van de Chinese regering spion op buitenlandse bedrijven, en weigerde commentaar te geven op de vraag of het, Snowden-NSA onthullingen geholpen te stimuleren; Huawei spelen dan Cisco in sommige markten. “Anderen kunnen ons te beschuldigen, maar alles wat we kunnen doen is ons aandeel voor te bereiden, om te verzekeren dat ons netwerk veilig en betrouwbaar is,” zei hij.

Huawei vorig jaar beschreef de; het Amerikaanse. markt, als een, commerciële teleurstelling ;, na, de beweringen van de Amerikaanse regering, het was het helpen van de Chinese regering spion van het land. Zij verklaarde ook dat het niet langer geïnteresseerd was in het het Amerikaanse en het was; verschuift de focus op het uitbreiden in Europa, hoewel Li eerder dit jaar ontkende dit het geval was. “We zijn niet het verlaten van het Amerikaanse, integendeel, we groeien onze activiteiten in de Verenigde Staten,” zei Li. “Als je gevangen in het kruisvuur tussen twee grote mondiale economische machten, het is moeilijk om niet sentimenteel over te komen. Maar de waarheid is, is dit een van de grootste markten in de wereld voor IT en dat willen wij het hier”, zegt ze genoteerd.

Volgens Li, Huawei besteedt meer dan 14 procent van de US $ 40 miljard omzet aan R & D.

Zorgen over de beveiliging van gegevens, echter, blijven de Chinese leverancier teisteren. De Britse regering afdelingen, waaronder het ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Justitie, en de Crown Prosecution Service werden naar verluidt geïnstrueerd om te stoppen met het gebruik van Huawei videoconferencing systemen tijdens interne vergaderingen amid zorgen ze kunnen worden ingebed met tikken apparaten. De; Chinese leverancier verwierp het verbod, noemde het “misleidend” en op basis van “onjuiste” informatie.

Gezien het feit dat cloud hosting contracten zullen grote hoeveelheden bedrijfsgegevens, met inbegrip van vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld, zal zorgen maakt over de veiligheid moeten worden opgelost moet Huawei hoop om haar $ 10 miljard onderneming inkomsten doel te bereiken. Maar het heeft Snowden te danken voor het egaliseren van het speelveld een beetje.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie