Hands-on met de Kano: De Linux-kit die wil helpen kinderen zijn dol op het coderen

Kano, een kleine Britse start-up met sterke Israëlische banden, aan de binnenkant werking van een moderne computer toegankelijk is voor kinderen opnieuw te maken uiteengezet. Het idee achter het project is te krijgen kinderen coderen en zichzelf te hacken, en werd geïnspireerd door een van de zeven-jarige neef van de oprichters die wilde een computer te bouwen en vroeg zich af of het zou kunnen worden gemaakt net zo makkelijk als het spelen met Lego.

Alex Klein, medeoprichter betrokken, vertelde de website onlangs. “. Met onze OS, breken ze de regels, delen hun creaties met vrienden Wij zeggen: niet beginnen vanaf nul, te beginnen met deze dingen die wij aanbieden, en maken ze van jou.”

Dus hoe werkt het Kano kit maatregel up?

Met de Raspberry Pi en de modulaire programmeertaal bij zijn hart, is Kano in de hoop om kinderen te inspireren om mee te doen met de programmering te krijgen.

De Kano kit is goed verpakt. De oranje deksel opent naar een nette doos behuizing onthullen de $ 150 delen van het systeem. Onder hen is Kano’s hart, een standaard Raspberry Pi Model B bord, met een Broadcom BCM2835 SoC, 700Mhz ARM CPU, 512 MB RAM-geheugen, twee USB-poorten, composiet en HDMI-video-uitgang-poorten, 3.5 mm audio jack, 10/100 Ethernet-aansluiting en een SD-kaartslot.

De kit wordt geleverd met kunststof behuizing, een spreker, Wi-Fi dongle, een leuke oranje draadloos toetsenbord met geïntegreerde touchpad, een HDMI-kabel, een micro-USB-kabel om de macht met een muur adapter en SD-kaart met Kanoos is geïnstalleerd – alle in felle, vrolijke kleuren ontworpen om een ​​beroep op jonge ogen.

Ook in de box zijn drie boekjes – één voor de montage, één voor het coderen en één met de technische specs – twee oranje kartonnen alternatieve covers, en drie bladen van plezier stickers.

De montage boekje is alles cartoon gebaseerd, prachtig ontworpen en stelt de gebruiker in staat om Judoka – Kano’s mascotte, een donkerharige smiley jongen in een Judo pak. Judoka zal zijn eigenaar begeleidt tijdens hun Kano-ervaring.

In het boekje zijn er instructies over hoe de Kano computer samenstellen, van de invoering van de raad van bestuur in zijn geval, door middel van het aansluiten van de luidspreker en de kabels, de Wi-Fi dongle en het draadloze toetsenbord op de voedingskabel en het opstarten van het systeem .

De montage zelf is heel eenvoudig – alles vastklikt mooi, en de onderdelen zelf zijn allemaal erg goed gebouwd: de plastic behuizing, de luidspreker, de groene Wi-Fi dongle en de kabels (we werden verliefd op de power unit – het is een van de beste smartphone laders die er zijn!).

De hele ervaring me echt denken aan het samenstellen van hardware mezelf als een kind, en ik denk dat dit was wat Kano’s team werd streven. En goed nieuws voor de ouders: de kit is de $ 150 prijskaartje waard en het is veilig voor kinderen op te bouwen door zelf.

Dezelfde soort vriendelijke benadering wordt ook gevonden in de software van de Kano’s. Bij het afvuren van de Kano, zult u worden begroet met een bericht met de vraag voor uw naam. Daarna Judoka loopt u door hoe u de muis en het toetsenbord te gebruiken, en vertelt een korte video uitleg over de Kano OS.

Gebaseerd op Debian, Kano OS is helder, kleurrijk, eerder orangy versie van de Linux-distributie. De desktop is vrij eenvoudig, het heeft een ‘start’ knop gemarkeerd met een grote K en alle applicaties daar op het scherm. Op de taakbalk, is er toegang tot alles wat gebruikers nodig zou kunnen hebben: volume, instellingen, updater, internetaansluiting, meldingen, profiel, en hulp.

Op het bureaublad zelf, zijn er pictogrammen voor de games Snake, Pong en Minecraft. Er is ook een componist, Chromium browser, toepassingen map en bestanden. de Kano hub waar er content voor het systeem, kunt u creaties van andere mensen zien en te controleren of uw algemene toestand – U kunt ook snelkoppelingen naar je profiel en Kano Wereld te vinden.

Die status geeft meer informatie over de prestatie-systeem dat de Kano team heeft ingebouwd. Het heeft badges en uitdagingen voor de kinderen om te verkennen aan te moedigen en het werkt goed. In het algemeen wordt de hele ervaring gemaakt om kinderen te inspireren om code, het aanbieden van stukjes van kennis over de computerwereld, en het is sierlijk geïmplementeerd.

In de doos

We dachten dat we zouden verkopen 1000 ‘: De binnenkant verhaal van de Raspberry Pi, Programmering ingesteld op de kern van de nieuwe computer klassen voor Engels kinderen zijn; Het verhaal van het vinden van de geheime recept om kinderen te houden codering krijgen

Natuurlijk kun je Snake, Minecraft, Pong spelen, surfen op het web, video’s bekijken (browser en videotoepassingen Kano’s zijn gesloten degenen, het aanbieden van een gefilterde omgeving voor kinderen) en spelen muziek op een virtueel toetsenbord, maar het belangrijkste doel van Kano is om geef kinderen een inleiding tot het coderen en hacking, en hier ligt zijn grootheid.

Kano leert kinderen (die kan Engels lezen) over het gebruik van de command line door de invoering van hen om een ​​aantal Python basics, en de visuele ontwikkelomgevingen door hun eigen Kano Blocks, die het mogelijk maakt kinderen te slepen en neerzetten stukjes code en verzinnen hun eigen versie van pong, of maak wat Minecraft creaties. Met Kano Blokken, kunnen kinderen leren over programmeren basics, en zelfs hun eigen eerste programma’s te maken.

De meeste van de tijd, de Kano OS en applicaties glad over ruwe randen van Linux en slaagt erin om een ​​veilige, zeer ondersteunend ervaring voor kinderen te creëren, maar hier en daar, in het bijzonder bij toepassingen die niet specifiek geoptimaliseerd voor Kano, de tussenkomst van een adult- en een techie een op dat – is vereist.

Kano heeft zeker fulfiled de doelen die het uit te stellen. In het streven de huidige jongere generatie geïnteresseerd in hoe computers werken te krijgen, bloot te leggen en hen stimuleren om de binnenkant van een moderne computer, zowel op de hardware en de software en codering voor te verkennen, en krijgen ze het creëren van content op een computer en niet alleen passief consumeren it – Kano heeft zijn sporen geraakt, en zeer goed.

Hardware en assemblage

verder lezen

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Software

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

Het vonnis