Willekeurige gedachten over CRM

Er zijn van die dagen waar het is gewoon beter voor mij om te gooien wat ik een soort van willekeurig te denken over. Wat u hier ziet is hoe ik het zie de markt bewegen en een aantal goede en slechte, dat is het markeren van de Big 4 tech-leveranciers in de onderneming markten. Plus een paar andere goodies.

Maar houd in gedachten, deze zijn niet compleet scripties. Je weet dat als ze waren, zou dit een 8000-woord post over de onderwerpen bij de hand te zijn. Maar deze zijn gebaseerd op maanden van het lezen, praten, schrijven en studeren.

Soms diepste oplossing is om het gehele probleem veranderen.

In de komende drie of vier jaar, ik denk dat we gaan een belangrijke verandering zakelijke markt zien. Customer engagement gaat naar de ruimte die CRM inneemt vandaag bezetten.

De customer engagement markt is veel groter potentieel dan in CRM en in feite is de vervangingsmarkt voor CRM. CRM als een markt gaat om een ​​sub-markt – de operationele eisen voor betrokkenheid van klanten en de ondernemingen die op die behoefte – zal een substantieel deel van de customer engagement markt, maar zeker niet de enige segment van het. Social CRM, die CRM vandaag veranderd in wat het is, was de voorloper en het signaal voor dit. Sociale kanalen zijn nu inclusief in CRM-systemen en denken – opgenomen met de meer traditionele operationele aspecten van CRM-systemen en denken. Het is de operationele hub met pijpen, die in de andere gebieden rond customer engagement gedreven. De andere gebieden kunnen

Er zijn vele andere gebieden die onder de paraplu van een customer engagement markt (technologiemarkt) zijn opgenomen, maar dit is om u een smaak van de plaats waar de dingen gaan geven. Maar ze zijn er heen te gaan.

Maar het is een opkomende markt. Zoals ik aan het doen was de 2014 Watchlist, waren er een groot aantal bedrijven die zich “customer engagement” een of ander genoemd. Maar niet één concurreerden met enig ander omdat ze heel andere bedrijven. Dus hebben we een heleboel niche-spelers of grotere spelers met de customer engagement boodschap om dingen bij elkaar op dit punt. De markt is geopend voor een soort paal in de grond definitie en een of twee van de bedrijven kunnen een aantal ernstige grond te grijpen als ze de producten en de intellectuele kader om een ​​top of mind definer van de ruimte geworden kan ontwikkelen. Dat bestaat nog niet.

Dus, wat ik zeg, willekeurig en niet-geverifieerde, is dat in drie tot vier jaar, CRM als een markt zal een ondergebracht specifiek stuk van een veel, veel grotere markt genaamd customer engagement te zijn. Heb ik gelijk? Ik weet het niet. Ik denk dat ik op het juiste spoor re: de markt. Ik weet dat ik op het juiste spoor re: customer engagement als het belangrijkste stuk van corporate focus voor de komende tien jaar. Strategieën, programma’s, systemen en technologie zijn nu allemaal nodig – en nu is het tijd om het allemaal te definiëren – opdat zij de weg van de Social CRM Magic Quadrant te gaan.

Ik hou van de algemene vooruitgang in de klantgerichte wereld als geheel, hoewel zijn rommelig en chaotisch. Ik hou ook van het feit dat de uiteenlopende technologische bedrijven die er proberen om meer dan alleen tech verkoop leveranciers zijn. Elk van de grote vier zijn iets goeds in de markt dat ze blij en trots op mogen zijn doen.

Oké, je hoort het goed. Nu mijn badass reputatie te behouden (ja, rechts), hier is een enkele van de zorgen die ik heb met elk van hen. Een grote foto zorg.

Dit zijn allemaal willekeurige ramblings van mij. Een beetje van wat ik denk deze dagen en na te denken over.

Tot slot, een aantal projecten en de dingen die ik heb in afwachting dat u geïnteresseerd bent in het krijgen van die betrokken zijn bij … of vermijden met elke vezel van je wezen zou kunnen zijn. Jouw beslissing.

Community – kun je een gemeenschap, zolang u zich in de klantgerichte wereld en volg de regels die zijn uiteengezet en je eigen gemeenschap te vergemakkelijken; Multivendor marketplace – u kunt uw spullen te verkopen op deze aanblik, maar dit is door een van beide. alleen of uitnodiging mijn goedkeuring van een aanvraag. Dit betekent dat u uw eigen catalogus en uw eigen betaling kanalen;. Mediabibliotheken – video’s, documenten, audio, noem maar kan worden uitgevoerd op de site. Bibliotheek faciliteiten beschikbaar voor de gemeenschap eigenaren en de markt eigenaars en wie anders wil ik daar te zetten. Mij ​​inclusief; Er is een loyaliteitsprogramma (punten gebaseerd) ingebouwd in dit dat krijgt u verdisconteerd en gratis diensten van mij zoals je verzamelen punten, E-learning platform – je kunt bouwen e-learning cursussen en verkopen ze rechtstreeks uit de.. site. veel andere dingen – dit is alles wat ik je nu vertellen, maar er is nog veel meer.

diverse mogelijkheden

Nieuw boek – Ik ben bezig met een nieuw boek dat zal zich richten op Customer Engagement voor 2015. Hopelijk als definitief als CRM aan de snelheid van het licht bleek te zijn, maar zo niet, in ieder geval zal het leuk om te schrijven. De berichten die u ziet afkomstig van me in de nabije toekomst zijn de basis voor het boek.

Oké, mensen. Ik ben klaar. Ik gooide al deze dingen op je af om over te piekeren. Mijn excuses als ik al te aanmatigend in je te vertellen wat ik doe of denken. Zo niet, hoop dat je ofwel ideeën om te reageren op mij – of u wilt deelnemen aan één of meer van mijn projecten. Laat het me weten in een of alle gevallen.

Zie je later. Ik spreek in het Callidus Cloud C3 conferentie vandaag op de “Big Data en Customer Engagement ‘en ik ben helemaal opgewonden.

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

De klant gerichte markt is aan het veranderen

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kort neemt op wat ik graag over elk van de belangrijkste spelers van deze dag

Short neemt over wat mij betreft over de grote spelers deze dagen

Dingen / Projecten Ik heb in afwachting

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval