Oracle: Wij beheren milieugegevens ook

Je zou niet verwachten dat Oracle een van de snelst groeiende sectoren van de software-industrie uit de strategische product mix te verlaten, zou je?

Dat is de reden waarom Oracle’s introductie van nieuwe milieu-tracking en management oplossingen (gebaseerd op de overname van de intellectuele eigendom van Ndevr in februari) is eigenlijk meer een uitgemaakte zaak in plaats van een verrassing. Immers, deze toepassingen vrijwel komen uit het niets tot een groeipercentage van circa 400 procent in 2010 te genereren (volgens de cijfers van een analist’s), in 2013, een aantal prognoses bel voor de categorie tot $ 1 miljard aan omzet te genereren. (Al deze gegevens punten wordt verwezen in mijn gerelateerde links aan de onderkant van dit verhaal.)

Dus wat er precies is Oracle het vrijgeven van deze week?

Er zijn twee toepassingen, in het bijzonder: de Oracle Environmental Accounting and Reporting Tool en de Oracle JD Edwards EnterpriseOne Milieu accounting en reporting applicatie. De modules zijn opties voor Oracle E-Business Suite Financials en JD Edwards EnterpriseOne Financial Management. Ze zijn gericht op het bijhouden van kooldioxide en andere broeikasgassen in de gegevens die mogelijk nodig voor bepaalde regelgevende rapport. De software kan het ook gemakkelijker maken om specifieke rapportages voor een aantal van de externe rapportage processen, waaronder het Carbon Disclosure Project genereren.

Niet ieder bedrijf is het bijhouden van dit soort dingen nu, natuurlijk, maar meer doen dus elke maand. De Oracle verhuizing suggereert dat milieurapportage uiteindelijk direct zullen worden geïntegreerd in enterprise resource planning software platforms, vooral omdat de zorgen van duurzaam beheer van hulpbronnen steeds meer geïntegreerd in operaties beslissingen.

Op dit moment, de gegevens met betrekking tot dit soort dingen is zeer onregelmatig. Voor sommige bedrijven is het een keer per jaar informatie verzamelen oefening. De bedrijven die ervoor kiezen om te meten en te beheren op een permanente basis zal waarschijnlijk bevinden zich in een competitief voordeel – vooral als het een deel van de software die ze al gebruiken.

 posts

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

10 beste koolstof en energie management software-instrumenten; Kon carbon management software sector bereiken 1000000000 $ 2013; Verslag:? Sales boom komt voor energie en carbon management software

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle