Microsoft partners: we zijn data-driven

Gisteren, op de tweede dag van de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC), data-gerelateerde aankondigingen waren in overvloed. En zelfs op maandag, een dag grotendeels vrij van het nieuws, data en analyses bedacht zwaar in CEO Satya Nadella’s toespraak. Enige twijfel dat Microsoft een serieus is geworden, all-up van gegevens en analytics bedrijf moet nu worden weggenomen. Cloud is het bedrijf de strijdkreet, maar, zoals ik al eerder heb geschreven, Redmond ziet gegevens zijn cloud enabler.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Lees ook: Waarom Microsoft moet SQL Server op Linux

Vandaag heeft het bedrijf aangekondigd dat de Azure SQL Data Warehouse (Azure SQL DW) bedienen is nu algemeen beschikbaar (GA). Vermogen BI Embedded ging GA vandaag ook, al is dat nieuws werd aangekondigd, en bedekt door mij, vorige week. Een ander stuk van oudere nieuws, het opnemen van Power BI Professional in de nieuwe Office 365-abonnement E5, werd ook zwaar gepromoot in de WPC dag 2 keynote. Microsoft is op volle data cilinders.

Lees ook: Macht BI-functies vrijgegeven, Microsoft Data Science Summit aangekondigd

Haal het uit het magazijn, zoals Microsoft Application Platform System (APS), SQL Azure DW combineert in-memory, zuilvormige en massaal parallelle verwerking technologieën om de onderliggende relationele database-engine voor analytische queries te optimaliseren. Ook gemeen met APS (en SQL Server 2016 Enterprise Edition), SQL DW bevat PolyBase-technologie voor de eenmaking van de relationele gegevens met gegevens die zijn opgeslagen in Hadoop en Azure blob opslag. PolyBase is een goede Hadoop-to-Azure-DW inname tool, ook.

Lees ook: Cloud data warehouse ras opwarmt

De release van SQL Azure Data Warehouse is belangrijk, want het betekent dat Microsoft heeft nu een GA uitdager van Amazon’s vergelijkbaar Redshift service. Bovendien betekent dit dat er een DW oplossing, van een top public cloud provider, dat de opslag schalen en apart te berekenen (Redshift schalen de twee in lockstep). Het is ook de eerste dergelijke dienst verenigbaar zijn met SQL Server, die door eenheden verkocht, is de populairste relationele database platform op de markt te zijn (Redshift is afgeleid van de voormalige ParAccel platform – nu Actische Matrix – en is compatibel met PostgreSQL). Met SQL Server 2005 te hebben “end of life” bereikte drie maanden geleden, klanten die hun SQL Server infrastructuur te moderniseren kan Azure SQL DW geven een kijkje.

Voel de macht, ingesloten; De database is belangrijk, maar zo is het analyseren en visualiseren van de data erin. Daartoe Macht BI Embedded brengt interactieve rapporten van Microsoft’s steeds populairder cloud BI-platform in 3rd party en op maat gemaakte applicaties. Prijzen voor deze dienst is $ 0,05 per rapport, en elke toepassing waardoor er minder dan 100 meldingen in één maand opbrengsten geen kosten at all. Inbedding BI binnen applicaties maakt het meer toegankelijk, omdat de meeste gebruikers hebben minder kans om te profiteren van een technologie als ze moeten gaan naar een aparte applicatie om het te krijgen.

Hetzelfde kan gezegd worden voor standalone cloud abonnementen. Terwijl freemium model Vermogen BI is al verleidelijk kan zijn, het vereist meestal een eigen aparte aanmelden, en dat schept wrijving. Bundel de dienst in een Office 365 Enterprise-abonnement, maar, en dat de wrijving is verdwenen. Dat is wat de E5-abonnement is alles over. verschillende onderdelen E5’s, indien aangeschaft apart zou $ 41 / gebruiker / maand, terwijl de E5-abonnement is slechts $ 35.

Suite, kerel; Meer in het algemeen, Microsoft gebruikt WPC om te praten haar Cortana Analytics Suite, die Macht BI en een aantal Azure-data gerelateerde diensten in het kader van een verenigd prijsmodel bundelt. Het omvat ook de nieuwe Bot Framework technologie die Microsoft voor het eerst sprak up op haar Build-conferentie, afgelopen maart / april. Hoewel het nog te vroeg voor bot ontwikkeling, het feit dat Microsoft houdt babbelend het omhoog is een fatsoenlijke teken van betrokkenheid bij iets dat veel van de adoptie zal moeten om vooruit te komen.

Sinds Microsoft Access, de desktop database-applicatie, in 1992, heeft het de waarde van de data-technologie gezien haar informatiewerker klanten, met name in de line-of-business applicaties. Hij zag ook hoe die macht heeft geholpen verkopen van Windows en Office. Met zijn WPC data aankondigingen (evenals die rond PowerApps – een platform voor SaaS-gebaseerde business applicaties), Microsoft ziet, bijna een kwart eeuw later, hoe de kracht van data technologie kan helpen verkopen van cloud services.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen