Microsoft onthult Enterprise Mobility Suite naast Office voor iPad

Microsoft CEO Satya Nadella zal naar verwachting, onthullen de lange-geruchten Microsoft Office voor iPad suite op 27 maart, maar er is nog een Microsoft “suite” dat ik hoor zal debuut op 27 maart, ook.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Dat suite, een licentie-bundel bekend als de Microsoft Enterprise Mobility Suite (EMS), is voor grote zakelijke klanten die behoefte hebben aan een centrale iPads, iPhones, Android-apparaten, Windows-apparaten en nog veel meer te beheren, volgens bronnen van mij die heeft aangevraagd anonimiteit.

Microsoft biedt al, cross-platform device management, om zakelijke gebruikers met Windows Server, System Center en Windows Intune. Microsoft ambtenaren sprak up enterprise device-management mogelijkheden van het bedrijf in oktober vorig jaar, en merkt op dat Microsoft-technologieën kunnen gebruikers iOS, Android, Windows en Windows RT-apparaten, applicaties, content en data te beheren.

EMS zal een manier voor bedrijven om een ​​aantal Microsoft-technologieën te verwerven voor uw eigen apparaat (BYOD) scenario’s, mijn tipsters zeggen. Inbegrepen in de suite zijn Windows Intune, een nieuwe Windows Azure Active Directory ‘Premium’ aanbod en Azure Rights Management Services.

(Active Directory Premium is een betaalde versie van Azure Active Directory, dat biedt mogelijkheden, waaronder user self-service wachtwoord opnieuw instellen; groep op basis van toegang tot applicaties, self-service-groep beheer;. En andere business-gerichte kenmerken van de wolk versie van Active Directory)

Windows Intune, dat is Microsoft’s cloud-based device management en veiligheidsdienst; aankan heterogene BYOD scenario wanneer gekoppeld aan Microsoft’s System Center product. Maar Intune wordt versterkt, zodat het duizenden apparaten uit de cloud te beheren zonder dat System Center, hoor ik. Intune zal binnenkort ook ondersteuning voor Windows Phone 8.1, dat Microsoft dicht bij het vrijgeven aan de productie, evenals de Samsung Knox BYOD security platform voor Android-apparaten.

Ik vroeg Microsoft ambtenaren voor commentaar op de EMS, maar kwam niet terug te horen.

Update: Een woordvoerder van Microsoft zei dat het bedrijf had “niets te delen.”

Nadella wordt verwacht om aan te kondigen Office voor iPad en EMS op donderdag tijdens een Webcast aankondiging van San Francisco. Microsoft functionarissen hebben gezegd dat ze zullen het evenement te streamen vanaf 10:00 PT / 13:00 ET op de Microsoft News Center.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Update (27 maart): Hier is de officiële aankondiging van EMS van Microsoft. Het omvat de drie componenten hierboven genoemd: Azure Active Directory Premium, Intune en Azure Rights Management. De Windows Phone 8.1 en Android Knox ondersteuning voor Windows Intune komt in april 2014, Microsoft ambtenaren zeggen, zoals de beschikbaarheid van Azure Active Directory Premium. Zakelijke klanten kunnen beginnen met de aankoop van de volledige EMS bundel ingang van 1 mei.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test