Microsoft duiten nieuwe gratis versie van zijn macht BI business intelligence dienst

Microsoft is afslagplaats een nieuwe gratis versie van zijn macht BI set van business-intelligence tools voor het beheren, visualiseren en interactie met data, functionarissen van het bedrijf zei op 27 januari.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Wanneer Microsoft raakt de algemene beschikbaarheid van zijn bijgewerkte Macht BI-versie, die momenteel beschikbaar zijn om te testen gratis is, zal het een nieuwe gratis versie van de dienst, die het duidelijk-oude Kracht BI zal roepen introduceren. Het zal ook doorgaan met een feature-rijke versie het is gedoopt “Power BI Pro” voor $ 9,99 per gebruiker per maand te bieden – dat is 75 procent goedkoper dan de kosten van de bestaande versie van Power BI.

(Microsoft ambtenaren dalen om te zeggen wanneer zij verwachten dat de nieuwe Power BI versies in de handel verkrijgbaar zijn.)

De gratis Vermogen BI-versie heeft een datalimiet capaciteit van 1 GB / gebruiker; Pro zal een 10 GB / gebruiker limiet. Er zijn ook verschillen tussen de twee versies van hun data refresh en mogelijkheden voor samenwerking, zoals beschreven in de onderstaande tabel

(Voor een grotere versie van deze kaart, ga hier.)

De gratis Vermogen BI-versie zal een Office 365-abonnement niet nodig (het is een stand-alone dienst, zei Microsoft ambtenaren) of zelfs Excel. Om gebruik te maken, customerssign met een e-mail adres – geen Microsoft-account nodig – en de toegang vanuit een browser of Macht BI client app.

Microsoft ambtenaren ook vandaag bevestigd dat het zal introduceren in de komende maanden nieuwe klant versies van Power BI voor iPhone, Android en Windows Universal (voor telefoons, tablets en pc’s). Microsoft ter beschikking gesteld in december een preview-versie van zijn macht BI-app voor iPad.

Microsoft ambtenaren herhaalde ook plannen voor een aantal van de komende macht BI beschikt het bedrijf in december 2014 aangekondigd, met inbegrip

Dashboards: Macht BI-klanten kunnen nu al hun gegevens door middel van een enkele ruit. Leef Macht BI-dashboards tonen visualisaties en key performance indicators (KPI’s) uit gegevens die verblijven zowel on-premise als in de cloud.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Nieuwe visualisaties: Combo grafieken, vul kaarten, meters, boom kaarten en trechter grafieken geven klanten meer manieren om hun gegevens aan de macht BI te bekijken.

Out-of-the-box connectoren voor SaaS-diensten: Deze connectoren helpen klanten krijgen meer snel aan de slag met Power BI. Ondersteunde diensten omvatten Dynamics CRM Online en Dynamics Marketing, GitHub, Marketo, Salesforce, SendGrid en Zendesk.

Live-connectiviteit met SQL Server Analysis Services: Met de nieuwe Power BI-connector voor SQL Server Analysis Services, kunnen gebruikers een veilige verbinding met Analysis Services on-premises Power BI in de cloud te creƫren.

Vermogen BI Ontwerper: For Power BI klanten die geen toegang tot Excel 2013 hebben, de nieuwe Power BI Designer biedt een oplossing die is ontworpen voor Power BI-content creatie. Het kan worden gebruikt voor het importeren en model data, dan schrijven en publiceren Macht BI rapporteert aan de Power-BI-service.

Al deze nieuwe functies zijn beschikbaar voor het testen van vandaag, maar op dit moment alleen voor Amerikaanse gebruikers. Microsoft zal de internationale beschikbaarheid uit te breiden “in de toekomst”, aldus de huidige blog post.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen