Intel plunks beneden $ 30.000.000 op cloud centra investment

Hoewel cloud computing is een hot topic, het zou een vergissing zijn om te spreken van een voorbijgaande trend. (Tabletten, echter, lijken te zijn ter discussie.)

Intel werkt volop met zijn eigen cloud computing-initiatieven met een grote financiële en resource-zware investeringen.

In het bijzonder heeft de Silicon Valley-gebaseerde enterprise toegezegd vork meer dan $ 30 miljoen in de loop van de komende vijf jaar voor twee nieuwe Intel Science and Technology Centers gehost aan de Carnegie Mellon University. Elke ISTC zal zich richten op de cloud en embedded computing onderzoek.

Dat $ 30.000.000 toewijzing is slechts een onderdeel van een algehele $ 100 miljoen in de financiering aangewezen voor het verhogen van universitair onderzoek en innovatie te versnellen.

Justin Rattner, Intel’s chief technology officer, verklaarde in een verklaring over een aantal van de mogelijke resultaten die we moeten zien in de komende jaren uit de ISTCs

Stel je voor, bijvoorbeeld, de toekomst auto’s uitgerust met ingebouwde sensoren en microprocessors om voortdurend verzamelen en analyseren van het verkeer en de gegevens over het weer. Die informatie kan worden gedeeld en in de cloud geanalyseerd, zodat bestuurders kunnen worden voorzien van suggesties voor een snellere en veiligere routes.

op zijn minst met betrekking tot het verkeer – – deze week in haar driverless auto misschien Google zou hebben al een aantal van die technologie gebruikt.

Hoe dan ook, naast de eigen onderzoekers en ontwikkelaars van Intel, de ISTCs zal ook voeden met ideeën uit de top academische onderzoekers hele land, in het bijzonder van het Georgia Institute of Technology, de Universiteit van Californië in Berkeley, Princeton, de Universiteit van Illinois in Urbana Champaign, en (natuurlijk ) Carnegie Mellon, onder verscheidene anderen.

AMD weddenschappen op Bulldozer het bureaublad terug te nemen; In shift, Q2 pc-verkoop met 2,4%, tablets begint te verstoren; IDC:? Microprocessor zendingen naar beneden, Intel nog steeds leidt, HP belooft steun voor OpenStack cloud-platform; Intel zegt toekomst Atom-processors zal overeenkomen met AMD Phenom II prestaties – in 2015

Intel is momenteel het aanvaarden van toepassingen en samenvattingen van onderzoekers binnen de Amerikaanse academische gemeenschap te worden beschouwd in het proces van het definiëren van meer ISTC locaties. Tenminste nog één centrum zal worden aangekondigd aan het einde van het jaar voor een 2012 lanceren.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel