IBM bouwt haar SoftLayer cloud services met nieuwe London datacenter

IBM is het openen van een nieuw datacenter in Londen als onderdeel van een $ 1,2 miljard druk om wereldwijd uit te bouwen haar SoftLayer cloud-infrastructuur.

Het datacenter is een van de 15 die IBM is van plan om de hele wereld te openen in 2014, met centra in Parijs en Frankfurt om live te gaan later dit jaar. IBM is van plan om SoftLayer wereldwijde cloud footprint uit te breiden naar 40 datacenters verspreid over vijf continenten, en dubbele SoftLayer cloud capaciteit.

SoftLayer werd gekocht door IBM en werd een deel van het IBM Cloud in juli 2013. De SoftLayer infrastructuur is nu de basis van IBM’s cloud-portfolio inclusief uitgebreide middleware software en diensten.

IBM investeert al fors in het uitbouwen van SoftLayer de infrastructuur in een poging om de omvang van de cloud service gevestigde match – zoals Amazon, Google en Microsoft – die naar verluidt elke hebben doorgebracht meer dan $ 10 miljard, en wat meer dan $ 20 miljard, de groei van hun wereldwijde netwerk van datacenters.

Big Blue zei dat het heeft de Londense datacenter gebouwd om SoftLayer cloud services te worden gebruikt door bedrijven die gegevens moet in het land te houden, maar ook om zijn ambitie te ontmoeten voor zijn diensten aan lage latency verbindingen met klanten over de hele wereld hebben. In het bijzonder moet de verhuizing SoftLayer diensten aantrekkelijker maken voor de cluster van financiële dienstverleners gevestigd in Londen te maken.

IBM beschreef het Verenigd Koninkrijk als “een belangrijke cloud markt, met klanten met behulp van cloud naar web-centric workloads te zetten of hun bestaande activiteiten te transformeren”. Het nieuwe centrum zal SoftLayer de bestaande Europese infrastructuur, de Amsterdamse datacenter en de London netwerk van Point of Presence, zowel in 2012 gelanceerd versterken.

De Londense datacenter zal de capaciteit van meer dan 15.000 fysieke servers en zal het volledige gamma van SoftLayer cloud-infrastructuur, met inbegrip van bare-metal servers, virtuele servers, storage en netwerken aan te bieden.

SoftLayer is ontworpen om bedrijven aan een enkele beheerconsole of set van API’s gebruiken om een ​​mengsel van blank metaal, private en publieke cloud-machines draaien. In april kondigde IBM; Cloud Marketplace, als een enkel toegangspunt voor al haar cloud-diensten.

Werkdag lanceert Werkdag 21, heeft als doel op te voeren user experience; SAP masterplan: Een blik op de toekomstige uitdagingen; Microsoft’s Windows Azure krijgt payment-card naleving knipoog; TECH PRO ONDERZOEK: Zes business-class cloud storage services: Welke is geschikt voor u?

SoftLayer zal beginnen met orders voor diensten opraken van de Londense datacenter in juli.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Must-read: Cloud