Platenmaatschappijen winnen ronde tegen file-swapping studenten

Universiteit van Sydney kan niet verbergen achter beweert dat gezocht door platenlabels-file swapping data werd verwijderd uit zijn systeem, heeft een Australische federale rechter oordeelde.

De beslissing is een tegenslag voor vermeende overtreding van het auteursrecht, dat hopen te vertragen of af te buigen dreigende rechtszaken uit de opname-industrie, die een golf van dagvaardingen tegen universiteiten en Internet service providers heeft ingediend in de afgelopen weken.

Sommige Amerikaanse scholen, met inbegrip van het Massachusetts Institute of Technology en de Universiteit van Boston, hebben geprobeerd om de dagvaardingen te vechten op procedurele gronden. Terwijl deze acties onderzoekers kunnen vertragen, is het onwaarschijnlijk dat ze ontsporen.

De volgorde van Justice Brian Tamberlin nu verwijdert een van de meest krachtige schilden beschuldigd studenten. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld regels over het bewaren van gegevens door Internet service providers zijn nog steeds in beweging, waardoor sommige juridische experts om te suggereren dat het vernietigen van file-swapping data biedt een legitieme uit voor ISP’s die zijn geraakt met dagvaardingen.

Universiteit van Sydney had betoogd dat een eerder gerechtelijk bevel om te draaien bedoelde alleen specifieke bestanden en niet op de fysieke media waarop de bestanden zijn opgeslagen gegevens. School ambtenaren beweerde dat de dossiers waren niet alleen verwijderd, maar had overschreven en dus niet meer bestond.

Maar Tamberlin daar niet mee eens, zeggen dat de school is verplicht om de hand over de fysieke tapes waarop de gegevens werd opgeslagen om de onderzoekers een kans om de gegevens terug te geven. De rechtbank beval ook de school te halen de kosten in verband met het herstel.

De universiteit heeft twee back-up cycli: een met 10 back-ups over een periode van twee weken en een met 12 back-ups over een periode van 12 weken. De vordering van de platenmaatschappijen bestanden waren al overschreven. “Dit regelmatige overschrijven van back-up tapes mag dan ook geen verrassing voor de kandidaten,” de advocaat van de Universiteit van Sydney gezegd.

Maar de advocaat van de muziek ondernemingen voerden aan dat er geen onderscheid gemaakt tussen de back-up van bestanden en het opslagmedium gebruikt, en zei dat de tapes had kunnen worden overschreven met dezelfde bestanden. Bovendien, de vertegenwoordiger van de platenindustrie is aangevoerd dat het duurt enkele overschrijven cycli om informatie volledig te vernietigen.

Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen