Lite-On EP1 Series SSD’s leveren PCI Express-snelheden in M.2 formaat

Drive maker Lite-On hoopt om twee vliegen in een klap in de vorm van zijn nieuwe EP1 Series line-up van enterprise solid-state drives. In het algemeen, M.2 formaat drives zijn klein, waardoor ze meer energie-efficiënt, maar ten koste van de prestaties. Met de familie EP1 echter Lite-On is in staat om een ​​hogere bandbreedte squeeze out via de PCI Express-interface.

Zes business-class cloud storage services in één oogopslag; Toolkit: Het berekenen van tape back-up nodig heeft; Storage Problemen oplossen Stroomdiagram

De nieuwe SSD’s zijn in staat om dit te doen door direct montage op een server PCIe Gen 2×4 interface. (Dit is niet de eerste keer dat we deze opstelling gezien, zoals Asus de Hyper M.2 X4 adapter kaart is ontwikkeld, die M.2 SSD’s accepteert en hecht aan een PCIe-slot.) Als gevolg hiervan kan de EP1 leveren tot 1500 MB / s sequentiële leessnelheden en sequentital schrijft van of 640 MB / s of 1,200MB / s, afhankelijk van de capaciteit. De lagere snelheid is afkomstig van de 480GB schijf, terwijl de 960GB-versie biedt bijna het dubbele van de schrijfprestaties.

Andere prestaties specs zijn onder 4KB willekeurige leest en schrijft tot 150.000 en 44.000 IOPS, respectievelijk met latencies van 40/30? S. Lite-On claimt een gemiddelde time between failures van twee miljoen uur, en rijdt het uithoudingsvermogen van 1 Drive Write per Day (DWPD) voor vijf jaar. Om gegevens te beschermen, de EP1-serie is voorzien van een vermogensverlies bescherming circuit en meerdere lagen van data checkpoints.

Lite-On zal worden pronken de nieuwe SSD’s op de komende Dell wereld 2014 expo, waar misschien het bedrijf zal prijzen en beschikbaarheid te onthullen, omdat noch is nog niet bekendgemaakt.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip