Koreaanse en Amerikaanse versies van de Samsung Galaxy S4 ‘zo verschillend als kimchee en koolsla’: IHS

Van de buitenkant, zou de Amerikaanse en Koreaanse versies van Samsung’s nieuwe Galaxy S IV identiek lijken, maar schil terug het geval is, en je zult zien dat ze zo verschillend als, in de woorden van onderzoeksbureau IHS, kimchee en koolsalade.

Silicon Motion Mobile TV SoC in de Koreaanse versie, terwijl de Amerikaanse versie is voorzien van een aparte Fujitsu beeldprocessor om de belasting te nemen uit de processor bij gebruik van de camera;. De Koreaanse S4 heeft een discrete BCM47521 van Broadcom GPS ondersteunen, terwijl dit onderdeel van de Snapdragon 600 in de Amerikaanse versie.

En dan hebben we het niet over kleine verschillen, ofwel: we praten grote verschillen die het weefsel van het hele toestel te veranderen, met inbegrip van de processor, de draadloze subsysteem, en zelfs de gebruikersinterface.

De verschillen tussen de twee smartphones betekent dat ze een heel andere bill of materials (BOM).

De Amerikaanse Galaxy S4 met 16 GB NAND flash-opslag heeft een BOM van $ 229, oplopend tot $ 237 wanneer de productiekosten wordt toegevoegd. De Koreaanse versie van de smartphone, met exact hetzelfde geheugen configuratie, heeft een BOM van $ 244, die stijgt tot $ 252 wanneer de productie wordt toegevoegd.

“Met ten minste vier verschillende bekende incarnaties van de Galaxy S4, Samsung demonstreert de strategie van het aanbieden van een mobiel product dat aantrekkelijke eigenschappen en de prijs – en vervolgens het aanpassen van de inrichting aan de smaak van verschillende markten of regio’s aan te passen”, zegt Vincent Leung, senior analist, Teardown diensten, IHS.

“Deze aanpak staat in schril contrast met de one-size-fits-all filosofie wordt gebruikt door Apple Inc, de primaire concurrent Samsung’s in de draadloze ruimte.”

De meest in het oog springende verschil tussen de twee versies is de processor gebruikt.

; De beste Android-smartphones (mei 2013 editie)

De Amerikaanse Galaxy S4 maakt gebruik van Qualcomm’s Snapdragon 600 quad-core system-on-a-chip (SoC) processor, die een prijskaartje van $ 20 heeft. Vergelijk dit met de Koreaanse – en enkele andere internationale versies – dat Samsung’s eigen Exynos 5 octacore acht-core processor, die een prijskaartje van $ 28 heeft gebruikt. De grotere prijskaartje met zich mee brengt een krachtigere processor die het mogelijk maakt de octacore Exynos 5-uitgeruste smartphone unieke, processor-intensieve functies die gewoon mogelijk niet met de Snapdragon processor uit te voeren. Deze functies omvatten een innovatieve eye-beweging tracking en herkenning-systeem, waarmee een gebruiker een video pauzeren door niets meer dan weg te kijken van het scherm te doen.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

De octacore Exynos 5 beschikt ook over big.little architectuur ARM, dat bestaat uit vier 1,6 GHz Cortex-A15 “grote” cores en nog eens vier 1,2 GHz Cortex-A7 “kleine” kernen. De “grote” cores op de zwaardere, processor-intensieve taken – en dus verbruiken meer vermogen – terwijl de “kleine” kernen, die zijn energiezuiniger, worden aangeduid als de minder veeleisende taken. Het idee achter de “big.little” architectuur is in evenwicht uit de prestaties en energie-efficiëntie.

De draadloze is ook anders, met de Amerikaanse versie met behulp van de MDM9215M en WTR1605L chips van Qualcomm, terwijl de Koreaanse versie maakt gebruik van Samsung’s eigen baseband en radiofrequentie-zendontvanger en de front-end, die $ 1,50 meer dan de Qualcomm deel kost. Dit verschil is te danken aan hoe Qualcomm wezen heeft veroverd op de markt voor de lange termijn evolutie (LTE) in de VS, en hoe de silicium wordt gezien als de de facto keuze tussen smartphone makers.

Er zijn een paar andere kleine verschillen tussen de twee versies, inclusief

Silicon Motion Mobile TV SoC in de Koreaanse versie, terwijl de Amerikaanse versie is voorzien van een aparte Fujitsu beeldprocessor om de belasting te nemen uit de processor bij gebruik van de camera.

De Koreaanse S4 heeft een discrete BCM47521 van Broadcom GPS ondersteunen, terwijl dit deel van de leeuwenbek 600 in de Amerikaanse versie.

Een andere factor die blijkt uit de demontage is dat beide versies van de Galaxy S4 handset maken veelvuldig gebruik van Samsung onderdelen.

Geen enkel ander bedrijf in de wereld heeft een interne supply chain zoals Samsung, ‘zei Leung. “Het display, geheugen, apps processor, baseband, RF transceiver, camera’s, eindversterker, en een scala aan andere delen – al deze maken Samsung uniek in zijn vermogen om de belangrijkste onderdelen te leveren en vangen zo veel waarde in een mobiel apparaat.

Zal de Galaxy S4 heraut in een buurt waar de fabrikanten verschillende handset voor verschillende markten?

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade