Intel streeft naar een software-leider te zijn

Intel heeft opnieuw zijn inzet voor het bevorderen van software en wil gezien worden als meer dan een hardware-centric speler.

Spreken op Software Media Day Intel’s in San Francisco op donderdagochtend, Doug Fisher, Intel vice president en general manager van de systemen software en geïntegreerde software platform divisies, erkende dat Intel goed staat bekend als een hardware-bedrijf, maar het doel is nu om te krijgen mensen om Intel te erkennen als een software bedrijf als goed.

Software bedrijven zijn omvorming van de industrie vandaag de dag, “zei Fisher.

Fisher herinnerde het publiek dat Intel daadwerkelijk betrokken is geweest bij de ontwikkeling van software voor de afgelopen 30 jaar. De meeste van deze is tot stand gekomen als gevolg van acquisities – namelijk Havok in 2007, Wind River in 2009 en, wat kan worden aangevoerd als de belangrijkste aankoop, McAfee in 2011.

McAfee is een nieuwe derde pijler van de focus voor Intel: veiligheid. Dit sluit aan bij de drie elementen van software die Fisher geschetst die de kern van de inspanningen van Intel.

Het enige ding dat is uniek over Intel is de consistentie van onze architectuur, “Fisher geponeerd, eraan toevoegend dat de combinatie van de Intel-architectuur en de kritische elementen zoals besturingssystemen en toepassingen vervaardigd uit zijn gemeenschap van partners zullen meer innovatie te brengen en een betere ervaring te eindgebruikers.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Keuzes:. Intel bevestigt dat zij nauwe relaties met andere partners uit de industrie voor de optimalisatie voor alles van de server ruimte naar beneden naar mobiele apparaten, zodat deze besturingssystemen (bijvoorbeeld Android, Windows, etc.) ten volle kunnen profiteren van de Intel architectuur, applicaties en ecosysteem support: Fisher voerde aan dat deze twee elementen gaan hand in hand. De primaire focus ligt hierbij op de ondersteuning voor ontwikkelaars wereldwijd developer tools, workshops, conferenties en trainingen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Intel: We zullen ons eerlijk deel vs. ARM zelfs met Windows 8 te winnen, IBM, 3M team op 3D halfgeleider- “lijm; Intel terugduwen van Ivy Bridge platform tot 2012, waardoor de investering in halfgeleiders; Ultrabooks: Prijs initiële vraag belemmeren; Hier komen de ultrabooks: Evolutie of revolutie?

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle