Instagram geblokkeerd in China: Rapporten

Populaire foto-sharing site Instagram, die beweert meer dan 150 miljoen gebruikers wereldwijd, is geblokkeerd op het vasteland van China als Peking gaat head-to-head met de pro-democratie demonstranten in de voormalige Britse kolonie Hong Kong, volgens Reuters.

Rapporten suggereren dat veel van de foto’s en video’s die waren genomen en verspreid door demonstranten gelabeld was met de uitdrukking “Occupy Central”, dat eerder op zondag werd geblokkeerd op de Chinese versie van Twitter, Weibo.

Reuters zei in zijn rapport dat, zelfs als de Facebook-eigendom social networking site is geblokkeerd op het vasteland van China, de gebruikers in Hong Kong moet nog steeds toegang hebben. Echter, een groot aantal verslagen, met inbegrip van Hong Kong gevestigde verslaggevers, suggereren dat de site is geblokkeerd.

Website blockedinchina.net zei dat Instagram is waarschijnlijk geblokkeerd in alle regio’s van het vasteland van China, net als Facebook en Twitter.

Hoewel geen Instagram, noch de Chinese overheid nog hebben verstrekt commentaar, de circulerende berichten over blok Instagram’s in China kwam als hordes demonstranten slaags met de oproerpolitie na een week van demonstraties.

Organisatoren aangegeven dat tot 80.000 mensen verpakt de straten in de wijk Admiraliteit van de stad op zondag, met de pro-democratie demonstranten in de centrale wijk van de stad door de oproerpolitie taken on met pepperspray en wapenstok kosten, volgens ABC News.

De botsingen, waarbij meer dan 38 mensen zijn gewond geraakt, volgt Peking afwijzing laatste maand van eisen Hong Kong bewoners voor mensen die de stad in staat zijn om de volgende leider te kiezen, met de Chinese hoofdstad te beperken verkiezingen voor kandidaten die loyaal zijn aan de heersende administratie.

De Chinese regering heeft een lange geschiedenis van censureren van het internet en de toegang van de burgers tot bepaalde websites en diensten, met inbegrip van Facebook en Twitter te beperken – die beide in grote lijnen sinds 2009 geblokkeerd.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

De regerende Communistische Partij van China heeft ook bekeken buitenlandse handen technologieleveranciers met toenemende achterdocht na het lekken van gerubriceerde National Security Agency (NSA) documenten door de voormalige NSA aannemer Edward Snowden.

In juni, de Chinese Central Television (CCTV), een van de meest vooraanstaande staatstelevisie omroepen, gewogen in de; Chinese media montage aanval; op Amerikaanse software en hardware systemen, met een nieuwsbericht suggereert dat Windows 8 is een “potentiële bedreiging” voor China’s informatiebeveiliging.

Ook in juni, de Chinese state Engels-talige media China Daily en de People’s Daily, waarschuwde, dat de VS-gebaseerde technologie organisaties, waaronder Google, Apple en Microsoft, kan “cybersecurity bedreigingen” te worden.

Ondertussen, in mei rapporten bleek dat de Chinese overheid was geweest; aandringen; China’s banken om high-end servers die door IBM in het voordeel van de servers gemaakt door een lokaal merk te verwijderen.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport