IBM, Nvidia tikte snelste supercomputers ter wereld bouwen

Het Amerikaanse ministerie van Energie, in samenwerking met IBM, Nvidia en Mellanox, zal besteden $ 325.000.000 snelste supercomputers ter wereld te bouwen in 2017.

Dubbed Sierra en Summit, zullen de twee GPU versnelde supercomputers vertrouwen op IBM’s OpenPower chips Nvidia’s nieuwe grafische chip Volta en Mellanox’s high-speed netwerk om alles samen te bekabelen.

Top is bedoeld voor civiele en wetenschappelijk gebruik in het Oak Ridge National Laboratory in Tennessee en is het krachtiger van de twee, kan leveren 150-300 piek petaflops.

Sierra zal staat zijn meer dan 100 piek petaflops en is bedoeld om in nucleaire wapens simulaties bij Lawrence Livermore National Laboratory Californië zijn.

Als dat nog niet indrukwekkend genoeg is, een kijkje nemen op de concurrentie. Zowel de Sierra en de top zal verpletteren de huidige rekensnelheid champs in de VS en over de hele wereld. Oak Ridge’s Titan houdt het Amerikaanse record op 27 piek petaflops, terwijl de huidige wereld record houder, de Chinese Tianhe-2, klokken in op een luttele 55 piek petaflops.

Maar IBM is ook touting een nieuwe “data centric” benadering die aan het werk is binnen de systemen. Door het plaatsen van rekenkracht overal data zich bevindt, IBM zegt dat het kan data in beweging en het energieverbruik te minimaliseren.

het equivalent van het verplaatsen van meer dan 100 miljard foto’s op Facebook in een seconde – de Sierra en Summit systemen zullen in staat zijn het verplaatsen van gegevens naar de processor op meer dan 17 petabytes per seconde.

De aankondiging van vandaag markeert een verschuiving van traditionele supercomputing benaderingen die niet langer levensvatbaar zijn als data groeit met enorme prijzen “, zegt Tom Rosamilia, SVP van Systems and Technology Group van IBM, in een verklaring.” IBM’s Gegevens Centric aanpak is een nieuw paradigma in de informatica, het markeren van de toekomst van de open computerplatforms en in staat is het aanpakken van de groeiende tarieven van de data.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

In een aparte maar verwante aankondiging van het DoE zegt dat het zal $ 100.000.000 investeren in FastForward2, een R & D-programma gericht op het creëren van meer krachtige en energie-efficiënte supercomputers. IBM, Nvidia, Intel, AMD en supercomputer maker Cray zijn enkele van de stellen om deel te nemen bedrijven.

“High-performance computing is een essentieel onderdeel van de wetenschap en technologie portfolio die nodig is om de Amerikaanse concurrentiepositie te behouden en te zorgen voor onze economische en nationale veiligheid,” zei de Amerikaanse minister van Energie Ernest Moniz in een verklaring.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent