Rensselaer Polytechnic krijgt zijn eigen Watson

“Watson, hoe krijg je het woord ‘Rensselaer’ wordt uitgesproken?”

OK, dus IBM’s Watson supercomputer – je weet wel, degene die werd gekenmerkt op de spelshow Jeopardy! in een man versus machine moment – is niet Siri persoonlijke assistent van Apple. Maar de Troy, New York gevestigde Rensselaer Polytechnic Institute zal het systeem krijgen allemaal hetzelfde, dankzij een subsidie ​​die het mogelijk maakt de Amerikaanse privé-universiteit om dieper onderzoek en ontwikkeling voort te zetten in big data, analytics, en cognitieve computing. In ruil daarvoor Watson hersenen krijgt meer ervaring in het veld.

Rensselaer privé Watson zal 15 terabytes aan opslag, meer dan zijn tv-ster voorganger, en laat 20 personen – docenten, studenten, en zelfs een aantal gelukkige undergrads – toegang tot het systeem op een bepaald moment. Immers, als je gaat naar de volgende generatie van data wetenschappers te trainen, je hebt ze de goederen te geven.

(Als je niet bekend bent met IBM’s Watson bent, het is een supercomputer als geen ander, aankomen op besluiten van het verwerken van gesproken vragen en informatie op een manier die menselijke hersenen processen nabootst – zo goed weten dat we hen toch – in plaats van alleen herkauwen informatie uit een database. het is ‘machine learning’ in het vlees, om zo te zeggen, en het is van groot belang voor verschillende business sectoren, van gezondheidszorg tot financiële diensten.)

Rensselaer heeft faculteit bij de hand die zich specialiseren in kunstmatige intelligentie, big data en web wetenschap, met een Watson in de hal is alsof je een kind in een (erg duur, zeer geeky) snoepwinkel, ik kan me voorstellen. En dat is van IBM hoop: dat Rensselaer onderzoekers, in het gebruik van Watson, verbreden de dataset en aan te scherpen haar redenering.

Dat is het punt van opknoping uit aan een universiteit, niet?

IBM heeft samen met andere Amerikaanse universiteiten (de Staat van Michigan, Rochester, Cornell) op Watson-gerelateerde programma’s, maar het is nooit eerder draaide een systeem dan gratis. Het maakt deel uit van een Shared University Research Award van IBM’s onderzoeksafdeling verleend, en omvat hardware, software en ondersteunende diensten.

De twee instellingen hebben een gedeelde geschiedenis, natuurlijk – behalve dat regionale buren (ze zijn ongeveer twee uur na elkaar hemelsbreed), diverse IBMers vandaan heilige hallen RPI. Rensselaer maakte ook deel uit van een 2011 poging om open architectuur te ontwikkelen voor Watson.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen