Oracle onderzoeken van data-inbreuk op Micros point-of-sale divisie

Oracle kocht de point-of-sale terminal maker in 2014. ()

Oracle heeft bevestigd dat het onderzoek van een schending van de Micros divisie.

Beveiliging journalist Brian Krebs, die voor het eerst het verhaal behandeld, zei dat hackers honderden systemen had gecompromitteerd bij point-of-sale divisie van de software-gigant’s en ingebroken in een support portal gebruikt door klanten van de apparaten.

Oracle bevestigde de breuk in een e-mail op de website, zegt dat het was “gedetecteerd en kwaadaardige code in bepaalde legacy Micros systemen aangepakt”, maar voegde daaraan toe dat Oracle’s eigen systemen, bedrijfsnetwerk, en andere cloud en service aanbod niet werden beïnvloed.

Gebruikers zullen hun wachtwoorden direct te wijzigen, aldus het bedrijf in de brief, die uit zal gaan naar Micros klanten in de komende dagen.

Krebs zei dat Oracle betrokken kan zijn dat de hacker groep die verantwoordelijk is voor de schending geïnstalleerde malware op de support portal in een poging om gebruikersnamen en wachtwoorden te schrapen als ze zijn ingevoerd. Die accountgegevens kunnen worden gebruikt voor het op afstand beheren en access point-of-sale apparaten die zich in de detailhandel klanten.

Het bedrijf zei dat de betaling gegevens niet in gevaar, als die informatie versleuteld is zowel in rust als tijdens het transport.

Micros apparaten worden momenteel ingezet op meer dan 330.000 locaties in 180 landen.

Point-of-sale apparaten zijn in toenemende mate een doelwit voor hackers. In de afgelopen maanden tientallen machines op Starwood en Hilton hotels werden beïnvloed door malware, met als doel de stroperij betalings- en kaartgegevens, die kunnen worden gebruikt of verkocht aan de hoogste bieder.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar; Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start; de Hyperledger Project groeit als gangbusters; Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

MySpace zet hack nog 427 miljoen wachtwoorden te koop aangeboden; Een hacker beweert te verkopen miljoenen Twitter accounts; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack, een van de grootste hacks gebeurde vorig jaar, maar niemand opgevallen; tumblr onthult e inbreuk op de veiligheid; 171 miljoen VK.com accounts gestolen door hackers; Hacker zet 51 miljoen file sharing accounts te koop op donkere web; Wendy’s toegeeft credit card hack is veel erger dan eerst gedacht; Ubuntu forums hacken blootstelt 2 miljoen gebruikers; Oracle onderzoek naar schending gegevens op Micros point-of-sale divisie; Epic’s forums weer gehackt, met duizenden logins gestolen; Miljoenen Steam spel sleutels gestolen na hacker breaches gaming site; hackers stal 43 miljoen Last.fm accountgegevens in 2012 strijd

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Dit jaar in HACKS