MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Hadoop distributie vendor MapR heeft een nieuwe chief executive. Het bedrijf kondigde donderdag dat John Schroeder is aftreden als CEO tot uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur MapR geworden.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Matt Mills, die eerder MapR president en COO, vervangt Schroeder, evenals het nemen van een positie aan boord van het bedrijf.

Schroeder heeft gediend als CEO MapR sinds oprichting van het bedrijf in 2009. Gedurende die tijd, is MapR uitgegroeid tot iets van een Hadoop schat, met de wil van American Express, Cisco, Ericsson en Samsung loopt zijn Hadoop distro.

MapR onlangs posten zijn vierde opeenvolgende kwartaal van het record groei en beweert te hebben bereikt een 99 procent client vernieuwingspercentage in het laatste kwartaal. Vorige maand, MapR kondigde een $ 50.000.000 ronde van de financiering in wat wordt gezien als de laatste stap in de richting van een beursgang.

Het was heel belangrijk voor ons om op een leider die de MapR visie deelt voor het creĆ«ren van de volgende grote platform voor het bedrijfsleven te brengen, met behoud van ons doel van het bouwen van een bedrijf dat zal duren, “zei Schroeder.” Wij vinden dat de leider in Matt.

: MapR en Hortonworks: Hadoop markt midstream | MapR, Microsoft maakt aankondigingen bij Hadoop en Red Hat toppen | Microsoft, MapR kondigen nieuwe Apache-Spark gebaseerde releases | MapR-DB voegt inheemse JSON ondersteuning voor Hadoop data shuffling snijden | MapR revamps Hadoop distro meer real-time analytics

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen