Maleisië: We kunnen geclassificeerde gegevens te beschermen

De Maleisische regering heeft stapte uit om te zeggen dat het effectieve tegenmaatregelen getroffen om geclassificeerde communicatie en informatie te beschermen, na meldt Singapore had de Verenigde Staten spion van het land geholpen.

Singapore, Seoul de belangrijkste spelers in ‘Five Eyes’ spion ring; Bill Clinton roept China, VS om ‘de waarheid te vertellen’ aan spionage, SingTel, S’pore govt verluidt gekoppeld aan de kabel spionage onderzees; Indonesië stopt banden met Australië langer spionage vorderingen ; Snowden documenten blijkt Australië tikte Indonesische president Nokia: Aangeven

Sprekend tot lokale verslaggevers op de 11e Maleisië Internationale Conferentie over Communications gehouden woensdag, Maleisië Communicatie en Multimedia minister Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek zei dat de regering nog steeds onderzoeken of de communicatielijnen zijn geschonden had en zou een protest met de VS te dienen dient dit te worden bevestigd Dat blijkt uit een rapport van The Star.

Een rapport van Bernama verder citeerde de minister te zeggen dat hij in gesprekken met deskundigen uit het bedrijfsleven en andere overheidsfunctionarissen om te bepalen hoe het land het beste kan bestrijden cyberespionage en cybersecurity aanvallen was.

Ahmad Shabery zei Maleisië al effectieve tegenmaatregelen tot gerubriceerde gegevens te beschermen gehad, maar voorzag niet in details. “Natuurlijk kunnen we niet onthullen wat de veiligheidsmaatregelen en strategieën zijn. Als we hen bloot te leggen, zullen we onszelf blootstellen aan onze potentiële vijanden,” zei hij.

De minister reageerde op berichten dat haar zuidelijke buur, Singapore, speelde; een belangrijke rol in de Verenigde Staten “Vijf Eyes” spion netwerk, het vergemakkelijken van het toezicht op de Zuidoost-Aziatische landen – met name, Maleisië en Indonesië.

Bezorgd over de rapporten, de Maleisische regering op dinsdag opgeroepen in hoge commissaris van Singapore voor een discussie – de derde buitenlandse vertegenwoordiger te worden opgeroepen voor een vergadering. Eerder deze maand, de Maleisische regering ook verzocht om een ​​ontmoeting met de Amerikaanse en Australische gezanten na eerdere rapporten bleek de twee landen hadden verschillende naties spioneerde in deze regio, met inbegrip van, China, Indonesië, Maleisië en Thailand.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer