Maleisië naar de wetgeving inzake gegevensbescherming te handhaven

KUALA LUMPUR – Enkele acht jaar nadat voor het eerst werd geopperd, Bill Bescherming Persoonsgegevens van Maleisië zal uiteindelijk worden ingediend in het parlement later deze maand en zal naar verwachting van kracht begin 2010.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Volgens Informatie Communicatie en Cultuur viceminister II Heng Seai Kie, de voorgestelde wet is bedoeld om de inzameling, verwerking, opslag en exploitatie van de persoonlijke gegevens van mensen te reguleren.

Heng zei dat het wetsvoorstel geeft de bezorgdheid van de regering over het belang van de mondiale bedrijfsleven en de handel, terwijl op hetzelfde moment de nadruk leggen op de bescherming van de consument en het grote publiek.

Het wetsvoorstel zal worden ingediend bij het Europees Parlement zit weer van start 19 oktober, zei ze.

Eerst opgesteld in 2001, werd de Protection Bill Persoonsgegevens later verspreid onder de verschillende partijen voor feedback. Het werd echter nooit ingediend in het parlement na een ontmoeting met weerstand bij verschillende partijen.

Op de vraag waarom het duurde acht jaar voor de herziene wetsvoorstel worden ingediend, Heng vertelde verslaggevers aan de zijlijn van de Nationale Conferentie over Persoonsgegevens Wet Bescherming conferentie hier deze week: “We moesten een onderzoek om feedback van belanghebbenden en betrokkenen krijgen te doen, met inbegrip van overheidsinstellingen, non-gouvernementele organisaties en het bedrijfsleven. ”

Onder de voorgestelde wet, zullen overtreders boetes als gevangenisstraffen geconfronteerd, zei ze. Een persoonlijk opdracht de bescherming van gegevens zullen ook worden opgericht om bepalingen zoals vastgelegd in de wet af te dwingen.

Tijdens haar toespraak op de conferentie, Heng opgemerkt dat wanneer persoonsgegevens valt in onverantwoordelijke handen, het misbruik van persoonlijke gegevens zullen verliezen variërend van financiële wettelijke verplichtingen, de commerciële en publieke verlegenheid te creëren.

In de afgelopen tien jaar hebben we gelezen gruwelijke verhalen over mensen verliezen hun geld als gevolg van credit card misbruik, of bedrijven verliezen hun reputatie als gevolg van inbreuk op de privacy van klanten, bedrijven geruïneerd door data fraude betrokken overheidsinstanties door persoonlijke gegevens lekken, en de nationale e-government readiness ondermijnd door data privacy zorgen.

Die nodig zijn voor de wereldwijde handel; Al deze incidenten zijn een klein topje van de ijsberg die de integriteit van Maleisië als een opkomende kenniseconomie dreigt, “zei ze.” De huidige trend van de wereldhandel zou Maleisië geen kans om terug te krabbelen, zoals de bescherming van persoonsgegevens te geven wet is nu een trade voorwaarde erkend door internationale communities.In feit, adequate regulering van persoonlijke gegevens is nu een eerste vereiste van een groot aantal landen voor het initiëren of voortzetting van de bilaterale handel.

Bijvoorbeeld, legde ze uit, artikel 25 in Data Protection richtlijn van 1995 van de Europese Unie schetst dat “de overdracht aan een derde land, van persoonsgegevens die verwerking worden onderworpen of die bestemd zijn voor verwerking na de overdracht, kan geschieden indien … het derde land in kwestie zorgt voor een passend beschermingsniveau “.

Heng zei: “Het is deze toereikendheid eis dat heeft gedwongen jaren van onderhandelingen en strijd tussen Brussel en Washington voor veilige principes haven werden uiteindelijk overeengekomen Dit toereikendheid eis zal de handel in deze regio als de landen die de Asia-Pacific Economic Cooperation vormen beïnvloeden. (APEC) zijn ook erkende het belang van deze juridische ontwikkeling. ”

Volgens professor Abu Bakar Munir aan de Universiteit van Faculteit der Rechtsgeleerdheid Malaya’s, landen in de regio die uitgebreide wetgeving inzake gegevensbescherming hebben geïmplementeerd zijn onder andere Japan, Korea, Taiwan, Thailand, de Filipijnen, Nieuw-Zeeland en Australië. In het Midden-Oosten, maar Israël heeft soortgelijke rekeningen, terwijl Indonesië en China zijn in het proces van het opstellen van een dergelijke regeling, zei Abu Bakar, die ook een spreker op de conferentie was.

Hij zei EU-landen, Chili, Argentinië en Brazilië waren de andere landen met uitgebreide wetgeving inzake gegevensbescherming in de plaats. In de Verenigde Staten, is de bescherming van persoonsgegevens geregeld door de Privacy Act 1974 en 12 federale sectoroverschrijdende basis van wetgeving en individuele staatswetten, en de veilige haven bepaling, merkte hij op.

Singapore, voegde hij eraan toe, was een van de landen die een zelfregulerende aanpak van de bescherming van persoonsgegevens hebben aangenomen. Toch heeft de Singaporese overheid sinds erkende deze aanpak is niet effectief en overweegt plannen voor een uitgebreide wetgeving inzake gegevensbescherming, zei Abu Bakar. De professor werd gevraagd door de Maleisische overheid om te helpen bij het opstellen van de herziene wetsvoorstel.

Bij het ontbreken van een Data Protection Act, zei hij verschillende partijen in Maleisië met inbegrip van ontwikkelaars, lokale en buitenlandse banken was de verkoop van persoonlijke gegevens van hun klanten of konden de gegevens die moeten worden gebruikt door derden.

Op dit moment, het is niet illegaal, omdat we geen persoonlijke wetgeving inzake gegevensbescherming, maar [de banken] dient te worden met inachtneming van de internationale best practices die dergelijke praktijken te verbieden, “merkte hij op.” Hopelijk zal deze nieuwe wet een einde te maken aan al deze praktijken.

Volgens Abu Bakar, de herziene wetsvoorstel bevat bepalingen voor de bescherming van gegevens commissaris die opsporingsbevoegdheden en de verantwoordelijkheid voor de handhaving zal hebben.

Hij zei dat de voorgestelde maatregel zou toestaan ​​individuen om burgerlijke actie te ondernemen om verhaal te halen als ze het gevoel hun persoonsgegevens zijn gecompromitteerd.

Lee Min Keong is een freelance IT-schrijver gevestigd in Maleisië.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen