Lexmark verkoop aan te gaan voor $ 2540000000

Lexmark heeft ermee ingestemd om te worden verkocht voor $ 2540000000 Chinese bedrijven Apex Technologie en PAG Asia Capital.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Kondigde op dinsdag, is de all-cash transactie gewaardeerd op $ 3600000000, of $ 40,50, wanneer schulden van de noodlijdende fabrikant van de printer in aanmerking worden genomen.

De transactie vindt plaats ongeveer zeven maanden na Lexmark is gebleken dat het bedrijf strategische alternatieven voor het bedrijf als gevolg van slechte aandeelhouderswaarde nastreefde.

Lexmark omvat een printer productie en levering bedrijfsleven, diensten en een bedrijfseenheid, maar als consumenten verschuiven buiten de traditionele pc-model en de richting van mobiele apparaten – en de standaard printers worden achtergelaten in het stof – het Amerikaanse bedrijf heeft moeite om een ​​behouden sterke zakelijke positie.

In Q4 2015, Lexmark een omzet van $ 969.000.000, met een winst per aandeel van – $ 0,17.

Verslagen van een mogelijke overname opgedoken vorige maand, met Guangdong, China-gebaseerde Apex genoemd als een potentiële koper. Echter, heeft de aankondiging aangetoond dat het een consortium van investeerders uit zowel de Apex en PAG, die nemen op de Lexmark, die zal blijven met het hoofdkantoor in Lexington, Kentucky.

Onder de voorwaarden van de deal, zal Lexmark CEO Paul Rooke blijven aan het roer tot de overname is gesloten.

De transactie is unaniem goedgekeurd door de raad van bestuur van Lexmark en vertegenwoordigt een premie van 30 procent op de Lexmark aandelenkoers in oktober 2015, voordat het nieuws van de strategische alternatieven ging het publiek.

Als de deal is afgerond, zal Lexmark’s gewone aandelen van de NYSE worden verwijderd.

Apple gaat server-side aan Siri vergrendelingsscherm bypass lek vast te stellen; Bug premies:? Welke bedrijven bieden onderzoekers contanten; Cyberattackers botch integratie van Adobe Flash zero-day kwetsbaarheid in exploit kits; Kennismaken met het bedrijf dat wil piraten met behulp van de Web stoppen totdat zij betalen

Jean-Paul Montupet, lood directeur van de Lexmark Raad van Bestuur, merkte

De overname wordt naar verwachting in de tweede helft van 2016.

Lees verder: Top picks

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval